Ο Γκλέτσος θα υποδεχθεί 500 πρόσφυγες στη Στυλίδα και κάνει έργα! (pics)

Επί ποδός βρίσκεται ο Απόστολος Γκλέτσος τις τελευταίες ημέρες καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης του πρώην στρατοπέδου Ανδρόπουλου στη Στυλίδα για την φιλοξενία 500 προσφύγων.
Σύμφωνα με το tvstar.gr, μηχανήματα του στρατού ισοπεδώνουν τα παλιά κτήρια και καθαρίζουν το οικόπεδο για να τοποθετηθούν τα λυόμενα σπίτια ενώ εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος επιβλέπουν τις εργασίες.

psrrstil13psrrstil8psrrstil4
Ο Δήμαρχος εκφράζει την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Απριλίου ενώ θεωρεί η υποδοχή τους από τους κατοίκους της Στυλίδας θα είναι φιλική.
Ο Απόστολος Γκλέτσος δήλωσε:
«Η πατρίδα μας έχει αναλάβει στα πλαίσια της ανθρωπιστικής της ευθύνης να φιλοξενήσει κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι έφυγαν από τον τόπο τους λόγω του εμφυλίου.
Πρέπει όλοι με σχεδιασμό και σωστή στρατηγική να συμβάλλουμε. Πρέπει να σταματήσει η συγκεκριμένη λαθεμένη νοοτροπία ότι η Ελλάδα βάζει λεφτά. Η Ελλάδα δεν βάζει λεφτά. Στο συγκεκριμένο έργο τα χρήματα για να γίνει αυτό τα βάζει η Ύπατη Αρμοστία.
Η Ύπατη Αρμοστία θα βάλει τα σπίτια, μιλάμε για εγκαταστάσεις οι οποίες θα είναι καλές. Θα έρθουν αυτοί οι 500 άνθρωποι από τους οποίους θα είναι γύρω στους 200 ενήλικες, άνδρες και γυναίκες και τα υπόλοιπα θα είναι παιδιά.  Θα είναι χρήματα από τον ευρωπαϊκό κουμπαρά. Κάθε μέρα αυτοί οι άνθρωποι για να τραφούν θα παίρνουν μια επιταγούλα και θα πηγαίνουν μέσα στη Στυλίδα να αγοράζουν την καθημερινή τους τροφή. Άρα η μικροιοκνομία της Στυλίδας θα έχει ένα όφελος.
Τα παιδιά αυτά θα πηγαίνουνε σχολείο τις ώρες που δεν θα είναι τα ελληνόπουλα εκεί και όχι για να μην πάθουν κάτι από αρρώστιες γιατί αυτό είναι ένα μύθος, γιατί τα παιδιά είναι εμβολιασμένα.
Θα γίνουν σχολεία δύο ταχυτήτων γιατί τα παιδιά αυτά δεν μιλάνε καλά καλά την γλώσσα».
psrrstil6psrrstil3psrrstil17
 
 
 
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...