Iσραηλινό άρμα μάχης έπεσε σε ενέδρα: Πρώτες αψιμαχίες Ισραήλ-Χαμάς με νεκρό και τραυματίες μέσα στη Λωρίδα της Γάζας!

 Τις πρώτες μικρής κλίμακας αψιμαχίες μέσα στη Λωρίδα της Γάζας αναφέρουν παλαιστινιακές οργανώσεις, την ώρα όμως που το Ισραήλ δηλώνει ότι η πρόθεσή του δεν είναι η εισβολή.

Παράλληλα, στο παρασκήνιο οι ΗΠΑ πιέζουν να καθυστερήσει η εισβολή του Ισραήλ μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα των ομήρων, ενώ όλος ο κόσμος μοιάζει να έχει προεξοφλήσει ότι η χερσαία επέμβαση είναι ζήτημα ημερών

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε ότι υπήρξε ενέργεια που μάλιστα είχε και αιματηρή κατάληξη.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χάγκαρι είπε ότι, κατά τη διάρκεια επιδρομής για την απελευθέρωση ομήρων σκοτώθηκε ένας στρατιώτης και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις, ένας ελαφρά και δυο πιο σοβαρά, από αντιαρματικό που εκτοξεύτηκε κατά του άρματος μάχης.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι «έπεσαν πυροβολισμοί εναντίον στρατιωτών που επιχειρούσαν δυτικά του φράχτη ασφαλείας της Λωρίδας της Γάζας, στην περιοχή Κισουφίμ». Το κιμπούτς Κισουφίμ, στο Ισραήλ, βρίσκεται ανατολικά του Χαν Γιουνίς, στη Γάζα.

Το CNN σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι ισραηλινές δυνάμεις δηλώνουν ότι επιχειρούσαν εντός της. Στις 13 Οκτωβρίου είχαν ανακοινώσει ότι είχαν πραγματοποιήσει επιδρομές εντός της Γάζας τις προηγούμενες 24 ώρες, αλλά δεν είχαν λάβει χώρα συγκρούσεις.

Από την πλευρά τους, οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι μαχητές της Χαμάς συγκρούστηκαν με ισραηλινούς στρατιώτες στο εσωτερικό της Γάζας.

Είναι μια από τις πρώτες αναφορές για αψιμαχίες μεταξύ των δύο πλευρών στο έδαφος εντός της Λωρίδας της Γάζας από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στις 7 Οκτωβρίου.

Η Χαμάς δήλωσε ότι οι μαχητές της κατέστρεψαν σε ενέδρα στο Χαν Γιουνίς δύο ισραηλινές στρατιωτικές μπουλντόζες και ένα άρμα μάχης, αναγκάζοντας τα ισραηλινά στρατεύματα να υποχωρήσουν προς το έδαφός τους.

«Οι στρατιώτες της σιωνιστικής δύναμης διέφυγαν με τα πόδια», ανέφεραν οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...