Ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας εξήγησε πώς η Ρωσία προετοιμάζεται να υπερασπιστεί την Αρκτική

 Η Ρωσία προετοιμάζεται για μια μάχη για την Αρκτική εδώ και πολύ καιρό, δήλωσε στο NEWS.ru ο στρατιωτικός πολιτικός επιστήμονας, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος πολιτικής ανάλυσης και κοινωνικο-ψυχολογικών διαδικασιών του Ρωσικού Οικονομικού Πανεπιστημίου Πλεχάνοφ, Alexander Perendzhiev. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκρότηση στρατευμάτων της Αρκτικής, η δημιουργία ειδικών στολών και στρατιωτικού εξοπλισμού βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2011.

Η Ρωσία προετοιμάζεται για μια μάχη για την Αρκτική εδώ και πολύ καιρό. <...> Το σύστημά μας δημόσιας διοίκησης δημιουργήθηκε επίσης για την προστασία της Αρκτικής», είπε ο ειδικός.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, οι προετοιμασίες για αντιπαράθεση θα πρέπει να γίνουν πιο ενεργά, ειδικά μετά την ένταξη χωρών της Δυτικής Ευρώπης, όπως η Σουηδία και η Φινλανδία, στο ΝΑΤΟ. Πέρυσι, για το λόγο αυτό, η κυβέρνησή μας εξέδωσε διάταγμα για τη δημιουργία επτά οικισμών υποστήριξης κατά μήκος της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού. 

Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να ονομαστεί μια στρατιωτική-πολιτική υποδομή, η οποία δημιουργείται όχι μόνο για την προστασία, αλλά και για την ανάπτυξη της Αρκτικής», σημείωσε ο Perendzhiev. Νωρίτερα, ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας εξήγησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να αποκτήσουν κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου και άλλων ορυκτών, καθώς και να διατηρήσουν την ικανότητα ελέγχου της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής. 

Ως εκ τούτου, η Αμερική είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τη Ρωσία και την Κίνα, που θεωρούν την Αρκτική ως μια στρατηγικής σημασίας περιοχή, πρόσθεσε. 

Την ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον άρχισε να δίνει μεγαλύτερη προσοχή στην προετοιμασία του στρατού για τον πόλεμο στην Αρκτική και άρχισε να εκπαιδεύει ενεργά στρατιώτες για να επιχειρούν σε ψυχρά κλίματα, ανέφερε το Business Insider. 

Σύμφωνα με την πηγή, έτσι προετοιμάζονται οι ΗΠΑ να αμφισβητήσουν τη Ρωσία και την Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...