Live: Λεπτό προς λεπτό η κούρσα μεταλλίων του Παύλου Κοντίδη

.Δώδεκα χρόνια μετά την ιστορική πρώτη κατάκτηση μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο τεράστιος Παύλος Κοντίδης πρόσθεσε άλλη μία ολόχρυση σελίδα στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού.

 Ο δαμαστής των κυμάτων, ο κορυφαίος σύγχρονος Κύπριος αθλητής κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία ILCA 7 (Laser), στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και χάρισε στην Κύπρο το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο της ιστορίας της.

Ο Παύλος Κοντίδης εδραιώνεται, πλέον, ως μια από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακριβώς 12 χρόνια πριν, στις 6 Αυγούστου 2012 στο Γουέιμουθ της Μεγάλης Βρετανίας είχε στεφθεί αργυρός Ολυμπιονίκης. Στις 7 Αυγούστου 2024, στη Μασσαλία, ο φοβερός και τρομερός Κοντίδης μεγάλωσε τον μύθο του και έκανε υπερήφανη ολόκληρη την Κύπρο. Οι Κύπριοι πανηγυρίζουν την ιστορική επιτυχία, για τον θρίαμβο του Κοντίδη, ο οποίος έχει γίνει σύμβολο αθλητικής αριστείας και έμπνευση για την επόμενη γενιά αθλητών. Ο Παύλος Κοντίδης συμμετείχε για τέταρτη φορά στην καριέρα του σε κούρσα μεταλλίων Ολυμπιακών Αγώνων. Άρχισε την προσπάθειά του από τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη και τερμάτισε δεύτερος, πίσω από τον Αυστραλό, Ματ Γουεάρν, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. To χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Περουβιανός Πεσκέρα. TO LIVE ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ – Από τη 2η θέση με διαφορά -14β από τον πρωτοπόρο, +10β από τον 3ο και +14β από τον 4ο, μπαίνει στην κούρσα μεταλλίων ο Παύλος Κοντίδης. – Οι βαθμοί στην κούρσα μεταλλίων μετρούν διπλοί. – O Κοντίδης είναι στην medal race για 4η διαδοχική διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. – Πέραν του Αυστραλού Ματ Γουεάρν, ελπίδες για το χρυσό έχει μόνο ο Κοντίδης! – Ο Παύλος Κοντίδης είναι δεύτερος στη γενική κατάταξη και εξασφαλίζει το μετάλλιο αν τερματίσει από την 8η θέση και πάνω. Κλειδώνει το αργυρό αν είναι 5ος και πάνω. Έχει ελπίδες για το χρυσό αν τερματίσει στις 3 πρώτες θέσεις κι έχει διαφορά 7 θέσεων από τον Ματ Γουεάρν, ο οποίος προηγείται. – Τον Κοντίδη απειλούν μόνο ο Περουβιανός Πεσκιέρα και ο Βρετανός Μπέκετ. Κανένας άλλος δεν μπορεί να τον περάσει. Η κατάταξη πριν την κούρσα μεταλλίων 1. Wearn (Αυστραλία) 38β 2. ΚΟΝΤΙΔΗΣ (ΚΥΠΡΟΣ) 52β 3. Peschiera (Περού) 62β 4. Beckett (Μ. Βρετανία) 67β 5. Tomasgaard (Νορβηγία) 77β 6. Vadnai (Ουγγαρία) 78β 7. Saunders (N. Ζλανδία) 80β – Σύμφωνα με το πρωινό briefing από τη World Sailing η πρόγνωση του καιρού δεν δίνει ισχυρούς ανέμους στη Μασσαλία σήμερα.

 TO LIVE ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...