Προειδοποίηση Ομπάμα στους Αμερικανούς για τον «Ισαάκ» Κάλεσε τους κατοίκους του Κόλπου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εάν τους ζητηθεί

Ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε τους κατοίκους του Κόλπου την Τρίτη ότι ενδέχεται να σημειωθούν πλημμύρες από την έλευση της τροπικής καταιγίδας Ισαάκ και κάλεσε τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εάν αυτό τους ζητηθεί από τις Αρχές.

«Καθώς ετοιμαζόμαστε για το πλήγμα του Ισαάκ, θέλω να ενθαρρύνω όλους τους κατοίκους των ακτών του Κόλπου να ακούν τους τοπικούς αξιωματούχους και να ακολουθούν τις οδηγίες τους, ακόμα και εάν τους ζητηθεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας στο Λευκό Οίκο..


«Τώρα δεν είναι η ώρα να προκαλέσουμε τη μοίρα, τώρα δεν είναι η ώρα να αγνοηθούν οι επίσημες προειδοποιήσεις. Πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας την κατάσταση» είπε.

Η δήλωση του Ομπάμα είχε ως στόχο να δείξει ότι και ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος λαμβάνει σοβαρά υπόψη του την έλευση της τροπικής καταιγίδας, παρά το γεγονός ότι ξεκινά διήμερη προεκλογική εκστρατεία.

Σχεδόν επτά χρόνια μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα, η Νέα Ορλεάνη ετοιμάζεται να βρεθεί αντιμέτωπη με τον «Ισαάκ», ο οποίος φαίνεται να προσεγγίζει ενισχυμένος σε τυφώνα την πολιτεία αργά το βράδυ της Τρίτης ή νωρίς το πρωί της Τετάρτης.
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...