Προοίμιο εμπλοκής ΝΑΤΟ: “Η Ρωσία έπληξε πλοίο της Ρουμανίας” – Η Μόσχα επέκτεινε τον ναυτικό αποκλεισμό: Τέλος η Μαύρη Θάλασσα και ο Δούναβης για το Κίεβο!

 Ένα ρουμανικό πλοίο κτυπήθηκε κατά την διάρκεια των ρωσικών βομβαρδισμών στο ουκρανικό λιμάνι Ρένι στα σύνορα με την Ρουμανία ανακοίνωσε σήμερα το Βουκουρέστι.

Η ανακοίνωση των Ρουμάνων είναι τουλάχιστον ύποπτη καθώς έρχεται τη στιγμή που διάφορα “Γεράκια” του ΝΑΤΟ προτείνουν ΝΑΤΟϊκά πλοία να συνοδεύσουν τα εμπορικά και να “σπάσουν” τον ρωσικό ναυτικό αποκλεισμό που έχει επιβάλλει η Ρωσία.

Πάντως, ο ρωσικός ναυτικός αποκλεισμός στην Ουκρανία έχει διευρυνθεί καθώς πλέον περιλαμβάνει τόσο την Μαύρη Θάλασσα όσο και τον Δούναβη!

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να αποκόπτει μεθοδικά την Ουκρανία από την πρόσβαση στη θάλασσα, στερώντας της τη δυνατότητα να λάβει βοήθεια δια θαλάσσης.

Πάνω από 50 πλοία έχουν εγκλωβιστεί στον ποταμό Δούναβη.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαία κλιμάκωση: Συγκαλούν εκτάκτως το Συμβούλιο Ουκρανίας-ΝΑΤΟ για να “σπάσουν” τον ρωσικό ναυτικό αποκλεισμό και να στείλουν “ειρηνευτικές δυνάμεις”!

Δείτε βίντεο από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Ρουμανία: Κτυπήθηκε πλοίο μας!

“Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο λιμάνι της πόλης Ρένι ένα ρουμανικό εμπορικό πλοίο υπέστη ζημιές” ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας.

Προηγουμένως, τα μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας δεν είχαν κάνει καμία αναφορά για “κτυπημένο πλοίο”. Αντίθετα, υποστήριξαν ότι τα ρουμανικά πλοία στο λιμάνι δεν υπέστησαν ζημιές.

 Τώρα, ωστόσο, αναφέρουν ότι ένα πλοίο υπέστη ζημιές, αλλά η φύση της ζημιάς ήταν μικρή και το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του, σύμφωνα με τον ρουμανικό Τύπο.

Υπενθυμίζουμε ότι το βράδυ της 24ης Ιουλίου, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις βομβάρδισαν το λιμάνι του Ρένι στον ποταμό Δούναβη. Αποτέλεσμα των κτυπημάτων ήταν να πάρει φωτιά η αποθήκη πετρελαίου, να καταστραφούν όπλα και πυρομαχικά που ήταν αποθηκευμένα στο λιμάνι.

Το χτύπημα στο Ρένι ήταν ίσως το πρώτο χτύπημα στις ουκρανικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται ακριβώς στα σύνορα με τη χώρα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα χτυπήματα στη λιμενική υποδομή του Δούναβη της Ουκρανίας έχουν μεγάλη σημασία. Άλλωστε, το Κίεβο περίμενε ξεκάθαρα να χρησιμοποιήσει τα λιμάνια του Δούναβη ως εναλλακτική στη Μαύρη Θάλασσα, εάν καταστεί αδύνατη η περαιτέρω λειτουργία της λιμενικής υποδομής στην Οδησσό.

Διαβάστε επίσης: Κόλαση στην Οδησσό: H Ρωσία “σφραγίζει” τα σύνορα με Ρουμανία – Ανηλεείς βομβαρδισμοί στα 100 μέτρα από το ρουμανικό έδαφος με drones και πυραύλους!

Προβληματισμός στην Βρετανία – Διευρύνεται ο ρωσικός ναυτικός αποκλεισμός

Το ενδεχόμενο να ετοιμάζει «κάτι μεγάλο» στη Μαύρη Θάλασσα η Ρωσία, προκαλώντας νέες εντάσεις στην περιοχή, επισημαίνει το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας, όπως προκύπτει από το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο που δημοσιοποιούν οι υπηρεσίες πληροφοριών του.

Το Βρετανικό ΥΠΑΜ εκτιμά πως η Ρωσία θα επιχειρήσει να επιβάλει μπλόκο από την θάλασσα στην Ουκρανία, ώστε να αποτρέψει την εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια, όπως για παράδειγμα μέσω της Ρουμανίας, που έχει προσφερθεί γι αυτό τον σκοπό.

«Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας άλλαξε τη στάση του από τότε που η Ρωσία αποχώρησε από την Πρωτοβουλία για τη Μαύρη Θάλασσα (BSGI), προετοιμασμένη να επιβάλει αποκλεισμό στην Ουκρανία.

Η σύγχρονη κορβέτα SERGEY KOTOV, έχει αναπτυχθεί στη νότια Μαύρη Θάλασσα, περιπολώντας τη ναυτιλιακή περιοχή μεταξύ του Βοσπόρου και της Οδησσού (σσ πρόκειται για το πολεμικό σκάφος το οποίο κατά το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έγινε στόχος επίθεσης ουκρανικών USV – μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας).

Υπάρχει μια ρεαλιστική πιθανότητα να αποτελέσει μέρος μιας προπαρασκευαστικής ομάδας για την αναχαίτιση εμπορικών πλοίων που η Ρωσία πιστεύει ότι κατευθύνονται προς την Ουκρανία.

Η Συμφωνία BSGI έχει μετριάσει τη συμμετοχή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στον πόλεμο: τώρα όμως υπάρχει η πιθανότητα να αυξηθεί η ένταση και το εύρος της βίας στην περιοχή».

Δείτε βίντεο από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Ρωσικά ΜΜΕ: Οι ρωσικές Δυνάμεις μπορούν να επαναλάβουν και να κλιμακώσουν τα πλήγματα στα λιμάνια του Δούναβη

Ρωσικά ΜΜΕ σημειώνουν τα εξής:

“Τη νύχτα της 24ης Ιουλίου, ρωσικές μονάδες επιτέθηκαν σε μια σειρά ουκρανικών υποδομών, ένα από τα οποία ήταν το λιμάνι στο Ρένι στον Δούναβη, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία.

Η πόλη Ρένι, η οποία βρίσκεται στον Δούναβη, αποτελεί βάση μεταφόρτωσης πετρελαϊκών προϊόντων για τα ουκρανικά διυλιστήρια. Η πόλη διαθέτει υπόστεγα σιτηρών και δεξαμενές πετρελαίου, καθώς και ένα λιμάνι φορτίου.

Η επιτυχημένη επίθεση στους τερματικούς σταθμούς του Ρένι μαρτυρεί, καταρχάς, την ικανότητα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων να χτυπούν στόχους που σχετίζονται με τη συμφωνία σιτηρών, ανεξάρτητα από την εγγύτητά τους στη θάλασσα ή τη θέση τους στα βάθη του ουκρανικού εδάφους.

Οι ρωσικές μονάδες χρησιμοποίησαν drones καμικάζι Geran κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Λαμβάνοντας υπόψη την απομακρυσμένη τοποθεσία του Ρένι από τη γραμμή επαφής, η καταστροφή στόχων σε αυτήν την πόλη υποδηλώνει την ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας να πραγματοποιούν χτυπήματα υψηλής ακρίβειας.

Έτσι, ο ρωσικός στρατός μπορεί εύκολα να επαναλάβει και να κλιμακώσει τέτοιες επιθέσεις.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το λιμάνι του Ρένι διαθέτει μεγάλο τερματικό φόρτωσης πετρελαίου για την αποθήκευση καυσίμων που προέρχονται από την Ευρώπη. Επιπλέον, πετρελαϊκά προϊόντα μεταφέρονται από τον σταθμό Ρένι-Μάιν προς την πρώτη γραμμή.

Επιπλέον, κτυπήθηκε και το Izmail . Εδώ βρίσκεται ένα σημαντικό διεθνές λιμάνι στον ποταμό Δούναβη, ικανό να δέχεται θαλάσσια σκάφη μήκους έως 150 μέτρων και με βύθισμα έως 7 μέτρα. Το λιμάνι είναι ένας σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα εφοδιασμού δυτικών όπλων στην Ουκρανία μέσω της Ρουμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...