Ο Πούτιν απένειμε μεταθανάτια στον στρατιωτικό ανταποκριτή του RIA Novosti, Ροστισλάβ Ζουράβλεφ το παράσημο του θάρρους

 ΜΟΣΧΑ, 27 Ιουλίου - RIA Novosti.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απένειμε στον στρατιωτικό ανταποκριτή του RIA Novosti, Ροστίσλαβ Ζουράβλεφ, το παράσημο του θάρρους μετά θάνατον, το προεδρικό διάταγμα δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου. 

«Για το θάρρος και τη γενναιότητα που επιδεικνύεται κατά την εκτέλεση του επαγγελματικού καθήκοντος, να απονείμει το Τάγμα Θάρρους στον Rostislav Igorevich Zhuravlev, στρατιωτικό ανταποκριτή της ομοσπονδιακής κρατικής ενιαίας επιχείρησης Rossiya Segodnya International News Agency (μεταθανάτια)», αναφέρει το έγγραφο.

.

Этим же указом президент наградил орденами Мужества раненных при обстреле фотокорреспондента РИА Новости Константина Михальчевского, а также сотрудников "Известий" Романа Польшакова и Дмитрия Шикова.

Με το ίδιο διάταγμα, ο Πρόεδρος απένειμε το παράσημο του Θάρρους στον φωτορεπόρτερ του RIA Novosti, Konstantin Mikhalchevsky, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού, καθώς και στους υπαλλήλους της Izvestia, Roman Polshakov και Dmitry Shikov. 

Ο Rostislav Zhuravlev πέθανε στις 22 Ιουλίου στην περιοχή Zaporozhye ως αποτέλεσμα στοχευμένου βομβαρδισμού ομάδας Ρώσων δημοσιογράφων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, επρόκειτο για επίθεση με πυρομαχικά διασποράς.

Το Κρεμλίνο εξέφρασε βαθιά συλλυπητήρια στους συγγενείς του Zhuravlev, στο RIA Novosti και σε ολόκληρο το δημοσιογραφικό σώμα και ευχήθηκε ανάρρωση στους τραυματίες. 

Όπως τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, γραμματέας Τύπου του προέδρου, ο θάνατος ενός στρατιωτικού ανταποκριτή είναι αποτέλεσμα εσκεμμένης επίθεσης του καθεστώτος του Κιέβου σε δημοσιογράφους. 

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε επίσης συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του Zhuravlev. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησε να σταματήσει άμεσα η χρήση βομβών διασποράς. 

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν και όσοι προμηθεύουν πυρομαχικά διασποράς στο Κίεβο θα μοιραστούν πλήρως την ευθύνη. Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον κατηγόρησε για τον θάνατο του Zhuravlev τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες μετέφεραν αυτό το είδος όπλου στην Ουκρανία. 

"Έμπειρος επαγγελματίας" Πέθανε ο στρατιωτικός διοικητής του RIA Novosti, Rostislav Zhuravlev Ο πολεμικός ανταποκριτής του RIA Novosti, Rostislav Zhuravlev, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...