Ζελένσκι: Το ΝΑΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

 Τι πρέπει να κάνει το ΝΑΤΟ; Αποκλείστε τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα, απευθύνομαι ξανά στη διεθνή κοινότητα, είναι πώς ήταν πριν από τις 24 Φεβρουαρίου: προληπτικά χτυπήματα, ώστε να ξέρουν τι θα συμβεί αν χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα. Και όχι το αντίστροφο, να περιμένουμε να χτυπήσει η Ρωσία. Ξανασκεφτείτε πώς ασκείτε πίεση, η σειρά πρέπει να αλλάξει.

Ο Ζελένσκι έκανε τη δήλωση μέσω βιντεοκλήσης στο Ινστιτούτο Lowy της Αυστραλίας, το οποίο διεξάγει πολιτική και οικονομική έρευνα. Ηχογράφηση της δήλωσης δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram του Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να επιτεθεί προληπτικά στη Ρωσία, προκειμένου να «αποκλείσει το ενδεχόμενο η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα». Δεν διευκρίνισε αν εννοούσε μια προληπτική πυρηνική επίθεση ή τη χρήση συμβατικών όπλων.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου, είπε ότι ο κόσμος πρέπει να δώσει προσοχή στα λόγια του Ζελένσκι, ιδιαίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία και η ΕΕ. Ο ίδιος χαρακτήρισε την ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας «έκκληση για έναρξη ενός παγκόσμιου πολέμου με απρόβλεπτες και τερατώδεις συνέπειες».

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, είπε ότι «η Δύση υποκινεί πυρηνικό πόλεμο» και χαρακτήρισε τον Ζελένσκι «ένα τέρας στα χέρια του οποίου ο κόσμος μπορεί να καταστραφεί».

https://t.me/IntelRepublic/6353

Πηγή: https://vecer.mk/balkan/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...