Κυρώσεις επί κυρώσεων, και Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ - ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 Οι εισαγωγές των ΗΠΑ από τη Ρωσία έφθασαν τα 522,1 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο, αυξημένες κατά 7,7% από τα 484,8 εκατομμύρια δολάρια του Ιουλίου, την πρώτη μηνιαία αύξηση από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την έκθεση. US Bureau of Statistics.

Την ίδια στιγμή, οι εξαγωγές αμερικανικών αγαθών στη Ρωσία μειώθηκαν κατά 19% στα 66,8 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο από 82,5 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο, αναφέρει το Russia Today (RT).

Τα στοιχεία δείχνουν ότι την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2022, οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήγαγαν ρωσικά προϊόντα συνολικής αξίας 12,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και εξήγαγαν προϊόντα στη Ρωσία ύψους μόλις 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσθέτουν οι πληροφορίες.

Η ρωσική πύλη αναφέρει ότι η αύξηση έρχεται παρά τη δέσμευση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να επιφέρει «δολοφονικό πλήγμα» στη Μόσχα περιορίζοντας το εμπόριο αγαθών.


Σύμφωνα με αναλυτές, η Ουάσιγκτον επωφελείται από τις αντιρωσικές κυρώσεις, σημειώνοντας ότι ενώ ασκεί πίεση στην ΕΕ να σταματήσει να προμηθεύει αγαθά από τη Ρωσία, οι ΗΠΑ συνεχίζουν ταυτόχρονα να αγοράζουν εκατοντάδες μη εγκεκριμένους τύπους ρωσικών προϊόντων, προσθέτει το RT.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...