Μια νέα κυβέρνηση άρχισε να εργάζεται στην περιοχή Kherson

 ΣΙΜΦΕΡΟΠΟΛ, 5 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Από σήμερα αρχίζει να εργάζεται η νέα κυβέρνηση της περιοχής Χερσώνα, σύμφωνα με το κανάλι Telegram της περιφερειακής στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης.

"Η περιοχή της Χερσώνας θα διοικείται σύμφωνα με το ρωσικό μοντέλο. Η νεοσυσταθείσα κυβέρνηση της περιοχής Χερσώνας ξεκινά τις εργασίες της στις 5 Ιουλίου", αναφέρει το δημοσίευμα.
Την παραμονή έγινε γνωστό ότι επικεφαλής της κυβέρνησης ήταν ο Σεργκέι Ελισέεφ, ο οποίος προηγουμένως ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της περιοχής του Καλίνινγκραντ. Ο επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης Vladimir Saldo παραμένει το κύριο διοικητικό πρόσωπο της περιοχής Kherson και ο Eliseev έγινε ο πρώτος αναπληρωτής του.
    Επιπλέον, έχουν ήδη διοριστεί δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης. Ο Oleksiy Kovalev, πρώην βουλευτής του Verkhovna Rada της Ουκρανίας από το κόμμα Servant of the People, θα ασχοληθεί με αγροτικά ζητήματα και ο Vladimir Bespalov, ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν ως Πρώτος Αναπληρωτής Υπουργός για την Δημοτική Ανάπτυξη και την Εσωτερική Πολιτική της Περιφέρειας του Καλίνινγκραντ. με την εσωτερική πολιτική.

       Το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών θα διευθύνεται από τον Μιχαήλ Ροντίκοφ, πρώην αναπληρωτή επικεφαλής της διοίκησης της Kashira, κοντά στη Μόσχα.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής της Kherson VGA Kirill Stremousov, η σύνθεση της κυβέρνησης εξακολουθεί να σχηματίζεται. Οι υποψήφιοι για υπουργικές θέσεις θα προτείνονται από τον αρχηγό της κυβέρνησης, θα συζητηθούν με τη διοίκηση.
«Αυτοί δεν θα είναι μόνο τοπικοί ειδικοί, αλλά για την ενσωμάτωση στη Ρωσία χρειαζόμαστε ανθρώπους που καταλαβαίνουν τις ρωσικές ιδιαιτερότητες, έμπειρους εργάτες», είπε ο Στρεμούσοφ.

      Από τις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία διεξάγει ειδική επιχείρηση για την αποναζοποίηση και την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν , στόχος του είναι «να προστατεύσει ανθρώπους που έχουν υποστεί κακοποίηση, γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια».
Στα μέσα Μαρτίου, ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο των τμημάτων Χερσώνα και Αζόφ της Περιφέρειας Ζαπορόζιε . Εκεί έχουν συσταθεί πολιτικοστρατιωτικές διοικήσεις, άρχισαν να εκπέμπουν ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί, τέθηκαν σε λειτουργία οι κοινωνικές υποδομές και σταδιακά δημιουργούνται συγκοινωνιακές συνδέσεις με τις ρωσικές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...