Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εκρήξεις στη Χέρσωνα

ΜΟΣΧΑ, 9 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Εκρήξεις σημειώθηκαν στη Χερσώνα, που ελέγχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, μετέδωσε το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι «Public». " «Ακούγονται εκρήξεις στη Χερσώνα», αναφέρει μια ανάρτηση στο κανάλι Telegram.

 Η περιοχή Χερσώνα βρίσκεται στο κάτω μέρος του Δνείπερου, που βρέχεται από την Αζοφική και τη Μαύρη Θάλασσα.

Έγινε μέρος της Ρωσίας μετά από δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο του 2022. 

Το καθεστώς του Κιέβου δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητά του και συνεχίζει να βομβαρδίζει την περιοχή. Επί του παρόντος, το 75 τοις εκατό της επικράτειας της περιοχής βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Μόσχας και η δεξιά όχθη του Δνείπερου, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Χερσώνα, εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον ουκρανικό στρατό. 

Ως απάντηση στις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε μη στρατιωτικούς στόχους, τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποιούν τακτικά στοχευμένες επιθέσεις σε θέσεις προσωπικού, εξοπλισμού και μισθοφόρων, καθώς και σε ουκρανικές υποδομές: ενεργειακές εγκαταστάσεις, αμυντική βιομηχανία, στρατιωτική διοίκηση και επικοινωνίες.

Την ίδια στιγμή, ο γραμματέας Τύπου της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι ο στρατός δεν επιτίθεται σε κτίρια κατοικιών και κοινωνικούς θεσμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...