Η σύνοδος κορυφής που αγνόησε ο Κούρτι/Το Βερολίνο έρχεται στα Τίρανα, Ράμα: Ευκαιρίες για την περιοχή

 ΑΛΒΑΝΙΑ - Η κυβερνητική κατοικία έπαιρνε την τελευταία της λάμψη, πριν την άφιξη των γειτόνων. 

Τα μέτρα ασφαλείας και η αστυνομική δύναμη έδειξαν τη σημασία των καλεσμένων. Ο κύριος του σπιτιού ήρθε όταν όλα ήταν έτοιμα.

Πρώτος έφτασε ο Σέρβος πρωθυπουργός. Ακολουθούν ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βοσνίας και ο Ντρίταν Αμπάζοβιτς από το Μαυροβούνιο.

Όμως τα Βαλκάνια έπρεπε να περιμένουν δύο ώρες για να έρθει ο σύνδεσμος των Βρυξελλών Όλιβερ Βάρχελι. 

Τελευταίος έφτασε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Κοβάτσεφσκι. Στο προπαρασκευαστικό τραπέζι στα Τίρανα πριν από την επόμενη συνάντηση της διαδικασίας του Βερολίνου στις 16 Οκτωβρίου στη χώρα μας, το Κόσοβο απουσίαζε.

Ο Αλμπίν Κούρτι επέλεξε να βρεθεί στην Κρήτη σε συνάντηση με την κοινωνία των πολιτών και όχι στο τραπέζι με τους άλλους πρωθυπουργούς της περιοχής.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Ράμα πήγε σε συνέντευξη Τύπου για να δείξει τι είπαν οι 5 πρωθυπουργοί των Δυτικών Βαλκανίων.

Δεν προτίμησε να μείνει πολύ στην απουσία του Αλμπίν Κούρτι, ο οποίος απορρίπτει τον Ράμα για τρίτη φορά μέσα σε λίγο καιρό. 

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου υπόσχεται να συγχωνευτεί με τον Έντι Ράμα στις 16 Οκτωβρίου και υπόσχεται να έρθει στα Τίρανα αυτήν ακριβώς την ημέρα που θα διεξαχθεί η επόμενη συνεδρίαση της Διαδικασίας του Βερολίνου./ 

abcnews.al

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...