Το Κοσσυφοπέδιο αγόρασε drone Bayraktar, KFOR: Έχουμε την εξουσία για τον εναέριο χώρο πάνω από τη χώρα

 Η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, KFOR, έχει δηλώσει τη χρήση όλων των κατηγοριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου του Bayraktar TB-2, το οποίο, όπως είπε, έχει την πρωταρχική εξουσία στον εναέριο χώρο της χώρας.

Η KFOR έκανε αυτή τη δήλωση μέσω δελτίου τύπου μια ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός Albin Kurti ανακοίνωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο αγόρασε το drone Bayraktar TB-2 από την Τουρκία.

«Όσον αφορά τη χρήση όλων των κατηγοριών drones και των σχετικών περιορισμών, συμπεριλαμβανομένου του Bayraktar TB-2, σύμφωνα με το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών του 1999, ο Διοικητής Δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου (KFOR) έχει την κύρια εξουσία για τον εναέριο χώρο πάνω από το Κοσσυφοπέδιο». αναφέρει το ανακοινωθέν. Σύμφωνα με την KFOR, ο ανώτερος εναέριος χώρος του Κοσσυφοπεδίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να πετάξει πάνω από το Κοσσυφοπέδιο από τη μια χώρα στην άλλη μέσω εμπορικών πτήσεων. 

«Ο ανώτερος εναέριος χώρος του Κοσσυφοπεδίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να πετάξει πάνω από το Κοσσυφοπέδιο από τη μια χώρα στην άλλη μέσω εμπορικών πτήσεων. ο κατώτερος εναέριος χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένες ανάγκες, κατά περίπτωση και σύμφωνα με την προηγούμενη εξουσιοδότηση του διοικητή της KFOR. Αναμένουμε από τους θεσμούς στο Κοσσυφοπέδιο να διασφαλίσουν τον συντονισμό και να σεβαστούν τις υφιστάμενες διαδικασίες», αναφέρεται εκεί.

Το ανακοινωθέν αναφέρει επίσης ότι η KFOR παραμένει πλήρως εστιασμένη στη διασφάλιση ενός ασφαλούς και ασφαλούς περιβάλλοντος και ελεύθερης κυκλοφορίας για όλες τις κοινότητες στο Κοσσυφοπέδιο, σύμφωνα με την προαναφερθείσα εντολή του ΟΗΕ.

Η KFOR εξέφρασε επίσης υποστήριξη για τη Δύναμη Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με την αρχική τους εντολή. «Υποστηρίζουμε την KSF για επιχειρήσεις πολιτικής άμυνας, όπως πυρόσβεση, εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, έρευνα και διάσωση και αντιμετώπιση διαρροών επικίνδυνων υλικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...