Ούτε Γκιουλέν ούτε Κούρδους «έδωσε» ο Τραμπ στον Ερντογάν (Video)

Την πεποίθηση ότι η συνάντησή του την Τρίτη με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ θα ενισχύσει της συμμαχία της Τουρκίας με τις ΗΠΑ εξέφρασε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μήνυμά του στο Twitter.ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΟΥΛΤΑΝΟ
Ο Τούρκος Πρόεδρος έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter:
«Ευχαριστώ τον αξιότιμο Πρόεδρο για την φιλοξενία. Πιστεύω ότι η σημερινή μας συνάντηση θα ενισχύσει την συμμαχία και
στρατηγική μας συνεργασία που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό».
Γραπτή δήλωση για τη συνάντηση εξέδωσε και ο εκπρόσωπός της προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν αναφέροντας ότι Ερντογάν και Τραμπ αξιολόγησαν τα βήματα που θα κάνουν στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και της άμυνας.
«Στο τραπέζι τέθηκαν η καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων κυρίως του ΡΚΚ, του ISIS ενώ συζητήθηκαν και τα βήματα που μπορούν να γίνουν εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO. Συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στις Συρία και το Ιράκ», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι τονίστηκε η στρατηγική σημασία των σχέσεων Τουρκίας-ΗΠΑ.
Πάντως Τούρκοι πολιτικοί αναλυτές σχολίαζαν έπειτα από τη συνέντευξη τύπου Τραμπ-Ερντογάν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν υποχώρησε στο θέμα του YPG (Κούρδων της Συρίας) και μάλιστα είπε στον Τραμπ κατάμουτρα ότι το YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση και δεν θεωρεί κατάλληλο αυτή η οργάνωση να είναι συνομιλητής.
Σχολιάζουν ακόμη ότι αυτό που βγήκε από τη συνάντηση είναι πως δεν θα επιτρέψουν να χαλάσουν οι σχέσεις τους λόγω της διαφορά απόψεών τους στο θέμα των Κούρδων της Συρίας.
Για το θέμα της έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν όπως ζητά η Τουρκία, οι πολιτικοί αναλυτές σχολιάζουν ότι ο Τραμπ δεν έδωσε κανένα σημάδι ότι θα γίνει οποιοδήποτε βήμα από τις ΗΠΑ.
Ούτε Γκιουλέν ούτε Κούρδους «δίνουν» οι Αμερικανοί για τη χάρη της Τουρκίας. Γιατί άραγε πανηγυρίζουν οι Τούρκοι; Για τα καλά λόγια;
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...