Στην Ουάσιγκτον, εκατοντάδες διαδηλωτές του κινήματος καταλήψεων στις ΗΠΑ, συγκεντρώθηκαν έξω από το Καπιτώλιο για να «Καταλάβουν το Κογκρέσο»..

Οι διαδηλωτές αψήφησαν το κρύο και τη βροχή και συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Κογκρέσο και πίσω από τα οδοφράγματα φωνάζοντας «Είμαστε το 99%».  Πλήθος αστυνομικών εμπόδισαν τους διαδηλωτές απ’ το να  προσεγγίσουν τα σκαλιά του Καπιτωλίου και συνέλαβαν τουλάχιστον ένα άτομο.
Το κίνημα, ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο με τη ονομασία Occupy Wall Street «Καταληψίες της Ουώλ Στρητ». Οι διαδηλωτές ισχυρίζονται ότι αντιπροσωπεύουν το 99%, την πλειοψηφία δηλαδή των αμερικανών, διαφοροποιώντας έτσι τον εαυτό τους από το 1% των πλουσίων.
Οι διοργανωτές του «Καταλάβετε το Κογκρέσο» λένε ότι «ήρθαν για να δείξουν στο Κογκρέσο που αντιπροσωπεύει το 1%, ποιο είναι το πρόσωπο της δημοκρατίας». Σε αντιδιαστολή με προηγούμενες κινητοποιήσεις τους στην Ουάσιγκτον, οι διαδηλωτές του Καπιτωλίου φαίνονταν έτοιμοι να έρθουν σε σύγκρουση με την αστυνομία, φωνάζοντας «θα γίνουμε επαναστάτες».
Η κινητοποίηση συνέπεσε με την πρώτη ημέρα εργασιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.
πηγη