Οπως διαβάζουμε στην ανάλυση του Pure Wow, που απευθύνεται στους ανέπαφους με το άθλημα, «ο φρέντο είναι ένα Ελληνικό ρόφημα, το οποίο πίνεται εδώ και δεκαετίες. Είναι παγωμένος καφές, που φτιάχνεται από φρέσκο εσπρέσο και χτυπημένο γάλα και συνδυάζει την δροσιά του κρύου καφέ με την γερή γεύση του διπλού εσπρέσο. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτός ο καφές σερβίρεται παγωμένος, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι σχετικά ζεστή και ηλιόλουστη όλο τον χρόνο.»
Από την ανάλυση δεν λείπει και ο μείζον ρόλος του ιστορικού, Ελληνικού φραπέ.
«Ο εσπρέσο εμφανίστηκε στην Ελληνική σκηνή του καφέ στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν ο φραπέ, που υπήρχε στην Ελλάδα από τα τέλη της δεκαετίας του ’50, είχε πλέον επικρατήσει σε όλη την χώρα. Ο φρέντο είναι ουσιαστικά το ίδιο ρόφημα, με τη διαφορά ότι φτιάχνεται με εσπρέσο αντί για στιγμιαίο καφέ. Μπορεί να μην βρείτε φρέντο καπουτσίνο ή φρέντο εσπρέσο στα Starbucks, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η έμπνευση για τους παγωμένους καφέδες της αλυσσίδας, που γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, ήταν ο φρέντο καπουτσίνο.»
Ο φρέντο καπουτσίνο κυριαρχεί τόσο στο Instagram όσο και στο TikTok, χάρη στην συνταγή της Καρολίνα Γκέλεν, του Food52, που έγινε viral. Σύμφωνα με αυτήν, αντί για κανονικό, φρέσκο εσπρέσο, όσοι δεν έχουμε εσπρεσιέρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την στιγμιαία εκδοχή του καφέ
https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-ellenike-patenta-yia-ton-frento-kapoetsino
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου