Τέλος εποχής: Αποσύρεται ο θρυλικός «Σκοπελίτης» από τις ελληνικές θάλασσες (vid)

Και ποιος δεν έχει ανέβει στον Σκοπελίτη για να πάει από τη Νάξο στα Κουφονήσια, τη Σχοινούσα, τη Δονούσα, την Ηρακλειά;
Το θρυλικό Express Scopelitis που οι κάτοικοι των μικρών Κυκλάδων χαρακτηρίζουν «δώρου Θεού» ταξίδευε στις ελληνικές θάλασσες τα τελευταία τριάντα χρόνια. Όλα όμως κάποτε τελειώνουν και έτσι ο Σκοπελίτης θα κάνει το τελευταίο του ταξίδι στις 31 Οκτωβρίου του 2017, σύμφωνα με το naxospress.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική αιτία που αποσύρεται ο Σκοπελίτης είναι η λήξη της σύμβασης της πλοιοκτήτριας εταιρείας Small Cyclades Lines με το κράτος. Ωστόσο ήδη η οικογενειακή επιχείρηση αναζητά την επόμενη μέρα, ώστε να παραμείνει στη γραμμή με νέο πλοίο.
Για την ιστορία, το 2013, η πλοιοκτήτρια εταιρεία στην οποία ανήκει ο «Σκοπελίτης», κέρδισε το βραβείο για την ακτοπλοϊκή εταιρεία της χρονιάς από τη Lloyd’s.
«Είναι μια ηθική ικανοποίηση, που σου δίνει ώθηση να συνεχίσεις. Έχουμε τιμηθεί και από τις κοινότητες όλων των Μικρών Κυκλάδων, από συλλόγους, καθώς και από τους δήμους Αμοργού και Νάξου» είχε δηλώσει στο «Βήμα» κ. Σκοπελίτης σχετικά με τη βράβευση από τη Lloyd's.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...