Τουρκία: Τερμάτισε την απεργία πείνας ο ηγέτης του φιλοκουρδικού HDP

Ο φυλακισμένος ηγέτης του σημαντικότερου κόμματος που εκπροσωπεί την κουρδική μειονότητα της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι τερματίζει την απεργία πείνας που είχε αρχίσει το πρωί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις «απάνθρωπες» συνθήκες κράτησης, μετά την έναρξη διαλόγου με τη σωφρονιστική διοίκηση.
Ο Σελαχατίν Ντεμίρτας, ο συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), που παραμένει φυλακισμένος από τον Νοέμβριο, είχε ανακοινώσει την προηγουμένη ότι θα άρχιζε απεργία πείνας για να καταγγείλει τις «παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές» στη φυλακή της Αδριανούπολης (Εντίρνε).
Ήδη πολλοί άλλοι φυλακισμένοι Κούρδοι είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας από την 25η Φεβρουαρίου, την οποία επίσης αποφάσισαν να τερματίσουν χθες, έπειτα από την έναρξη του διαλόγου και τις «υποσχέσεις» της διεύθυνσης της φυλακής ότι τα υπάρχοντα προβλήματα θα επιλυθούν, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που διένειμε το HDP και υπογράφεται από τους «πολιτικούς κρατούμενους» στη φυλακή της Αδριανούπολης.
Ο Ντεμίρτας δήλωσε «ευτυχής» χθες, με μια χωριστή ανακοίνωσή του, διότι η διαμαρτυρία αυτή είχε αποτέλεσμα να γίνουν «αμοιβαίες δεσμεύσεις με καλές προθέσεις».
Δεν δόθηκε καμιά λεπτομέρεια για το περιεχόμενο του διαλόγου αυτού.
Πέραν της Αδριανούπολης, φυλακισμένοι Κούρδοι άρχισαν το τελευταίο διάστημα απεργίες πείνας στις φυλακές της Σμύρνης, της Άγκυρας και του Βαν, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγη
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...