Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ενεργά την αναταραχή στη Γεωργία- Αρμενία

 ΜΟΣΧΑ, 14 Ιουνίου. /TASS/. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ενεργά τις ταραχές στη Γεωργία, αλλά δεν καταδικάζουν τις αρμενικές αρχές για την καταστολή των συνεχιζόμενων συγκεντρώσεων στη χώρα, δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Ο διπλωμάτης συνέκρινε δύο δηλώσεις που έγιναν από τις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Αρμενία και τη Γεωργία σχετικά με τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις σε αυτές τις χώρες. «Τόσο για τη δημοκρατία: στη μία περίπτωση η Ουάσιγκτον, μέσω της πρεσβείας της, δηλώνει ότι οι συγκεντρώσεις πρέπει να διεξαχθούν υπεύθυνα και δεν καταδικάζει τις [τοπικές] αρχές για την καταστολή τους, και στην άλλη, το πιο αντίθετο, υποστηρίζει ενεργά τις ταραχές που οργανώνουν οι Δυτικές ξένοι πράκτορες», δήλωσε η Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram. 

«Είναι μια προφανής απεικόνιση της «παγκόσμιας τάξης, βασισμένης σε κανόνες», όπου δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλάζουν όλους τους «κανόνες» για να ταιριάζουν με ένα πάτημα ενός δαχτύλου, με βάση τη συγκυρία της στιγμής», πρόσθεσε.

Οι σχέσεις της Γεωργίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επιδεινωθεί μετά την έγκριση από το κοινοβούλιο του νόμου για τους ξένους πράκτορες. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε νωρίτερα ότι θα επιβάλει κυρώσεις βίζας σε δεκάδες γεωργιανούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων μελών της κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου και των συγγενών τους, καθώς και των αρχών επιβολής του νόμου σε σχέση με το νόμο για τους ξένους πράκτορες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...