ΜΟΣΧΑ, 17 Ιανουαρίου – RIA Novosti.

Στον ουρανό πάνω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ, τέσσερις οβίδες του RM-70 Vampire MLRS καταστράφηκαν και δύο drones αναχαιτίστηκαν, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας. " 

«Σήμερα το πρωί, μια άλλη απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση σε στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας χρησιμοποιώντας το σύστημα πολλαπλών πυραύλων RM-70 Vampire και ένα UAV τύπου αεροσκάφους σταμάτησε», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με το τμήμα, αυτό συνέβη στις 02:40 ώρα Μόσχας. 

Από τις 02:31 ανακοινώθηκε απειλή πυραύλων στο Μπέλγκοροντ και στην περιοχή. Η προειδοποίηση ίσχυε μέχρι τις επτά το πρωί.

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης Vyacheslav Gladkov στο κανάλι του στο Telegram, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, δεν υπήρξαν θύματα. Στην περιοχή Belgorod, τα τζάμια πολλών κτιρίων κατοικιών υπέστησαν ζημιές και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο σημείο.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βομβαρδίζουν τακτικά τις κεντρικές και παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας, πραγματοποιούν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πραγματοποιούν δολιοφθορές. 

Στην περιοχή Belgorod υπάρχει ένα κίτρινο, αυξημένο επίπεδο τρομοκρατικής απειλής. Από τα τέλη του περασμένου έτους, το Μπέλγκοροντ έχει δεχτεί μαζικούς βομβαρδισμούς, με μια ιδιαίτερα ισχυρή επίθεση στις 30 Δεκεμβρίου. 

Στη συνέχεια οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυραύλους Vilkha με εξάρτημα κασέτας και το τσεχικό Vampire MLRS. Τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτησαν τις περισσότερες οβίδες, αλλά αρκετές μονάδες πυρομαχικών και διασποράς έπληξαν την πόλη. 

Όπως τόνισε το Υπουργείο Άμυνας, τα εχθρικά στρατεύματα πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς σε μια προσπάθεια να αποσπάσουν την προσοχή από τις ήττες στο μέτωπο και να προκαλέσουν τον ρωσικό στρατό σε παρόμοιες ενέργειες. 

Από την επίθεση σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, ενώ περισσότεροι από εκατό κάτοικοι του Μπέλγκοροντ τραυματίστηκαν. 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την επίθεση τρομοκρατική επίθεση, σημειώνοντας ότι ήταν μια στοχευμένη επίθεση εναντίον αμάχων που δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...