Μεξικό: Καραβάνι με χιλιάδες μετανάστες ξεκίνησε για τα σύνορα με τις ΗΠΑ Οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να κάνουν επίσημη καταμέτρηση

 Ένα τεράστιο καραβάνι με χιλιάδες μετανάστες στο Μεξικό πλησιάσει τα σύνορα με τις ΗΠΑ και πρόκειται σύντομα να έχει καλύψει την απόσταση 3.000 χιλιομέτρων από την πόλη Ταπατσούλα στη Γουατεμάλα, όπου ήταν το σημείο εκκίνησης.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να κάνουν επίσημη καταμέτρηση των μεταναστών που βρίσκονται στο καραβάνι, το οποίο αποτελούν άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

«Οι μετανάστες δεν είναι εγκληματίες, είναι διεθνείς εργάτες» έγραφε ένα πανό που κρατούσαν ορισμένοι από αυτούς. «Ελευθερία» και «Θέλουμε βίζες» φώναζαν άλλοι, κάποιοι εκ των οποίων τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο της Βενεζουέλας.

Μετανάστες στο Μεξικό που κατευθύνονται στα σύνορα με τις ΗΠΑ, 6 Ιουνίου 2022

«Λέμε στους ηγέτες των χωρών που θα συναντηθούν σήμερα στη Σύνοδο της Αμερικής ότι οι γυναίκες και τα παιδιά, ότι οι οικογένειες των μεταναστών δεν είναι αντικείμενα εκμετάλλευσης» για «τα ιδεολογικά και πολιτικά συμφέροντά τους», είπε ο Λουίς Γκαρσία, της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια» που συνοδεύει τους μετανάστες.

Ο Βενεζουελάνος Όμαρ Ερέρα είπε ότι εγκατέλειψε τη χώρα του και τη δουλειά του σε ένα πανεπιστήμιο επειδή με τον μισθό του δεν μπορούσε να επιβιώσει. «Χωρίς θυσίες, δεν υπάρχει νίκη», πρόσθεσε.

Με την ευκαιρία της «Συνόδου της Αμερικής» ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ελπίζει ότι θα καταλήξει σε μια συμφωνία περιφερειακής συνεργασίας για τη μετανάστευση, ένα θέμα για το οποίο επικρίνεται δριμύτατα από τη ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση.

TAGS

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...