Ο κίνδυνος επεισοδίων με την Τουρκία θα είναι υπαρκτός, εάν δεν βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.
Τι σημαίνει να βρούμε λύσεις «όχι πάντα ευχάριστες»;
Σημαίνει ότι ο Σημίτης προετοιμάζει την κοινή γνώμη για ενδοτικότητα στα εθνικά θέματα σε περίπτωση που ηγηθεί της χώρας ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Όπως και ο Σημίτης εξευτέλισε το ηθικό του ελληνικού έθνους στα Ίμια.
Ξεχάστε ό,τι ξέρατε από την εξωτερική πολιτική του Κοτζιά.
Τώρα επιστρέφουμε στα παλιά και καλά γνώριμα των Σημιτομητσοτάκηδων.
Κατευνασμός και προσκύνημα στους Τούρκους, αρκεί να έχουμε «ειρήνη».
Ή τέλος πάντων, ό,τι θεωρούν οι δειλοί και ιδιοτελείς εκσυγχρονιστές ως «ειρήνη». Το προσκύνημα.
Γράφοντας επίσης για την κρίση του 1996 επισημαίνει:
«Δεν αποκλείεται να υπάρξουν παρόμοιες σκέψεις στη σημερινή τουρκική ηγεσία», δεδομένου ότι ο πρόεδρος Ερντογάν επιμένει στην τακτική του όσον αφορά το θέμα των γεωτρήσεων και επαναλαμβάνει διαρκώς ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι «συνιδιοκτήτες» των κοιτασμάτων στην περιοχή.
Την ίδια ώρα, η Άγκυρα κλιμακώνει τις απειλές της στην Ανατολική Μεσόγειο.
Υπενθυμίζεται πως χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως το δεύτερο γεωτρύπανο που θα σταλεί στην Κύπρο θα συνοδεύεται από τουρκικές φρεγάτες και επανέλαβε πως οι Τουρκοκύπριοι είναι «συνιδιοκτήτες» των κοιτασμάτων.
Στο άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Κώστας Σημίτης αναφέρει ότι η νέα κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από τις εκλογές του Ιουλίου, θα πρέπει να αντιμετωπίσει το σημαντικό θέμα της εξωτερικής πολιτικής μας, δηλαδή τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία.
Τα προβλήματα είναι γνωστά, αλλά όπως επισημαίνει «οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα είναι διαφορετικές από εκείνες που επικρατούσαν επί δεκαετίες».
Σημειώνει ότι η αποφασιστική διαφορά προέκυψε από την ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και την πιθανολόγηση ότι υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου σε περιοχές της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας (σ.σ. όχι ΑΟΖ, αλλά υφαλοκρηπίδας).
Εκτιμά επίσης ότι το πρόβλημα των Ιμίων το 1996 «δεν προέκυψε τυχαία», «καθώς η τουρκική ηγεσία τότε θέλησε να εκμεταλλευθεί την κρίση που προκάλεσε η ασθένεια του Ανδρέα Παπανδρέου, η παραίτησή του, και η εκλογή νέας ηγεσίας, για την οποία πίστεψε ότι μπορεί να την αιφνιδιάσει».
«Δεν αποκλείεται να υπάρξουν παρόμοιες σκέψεις στη σημερινή τουρκική ηγεσία», αναφέρει επίσης ο πρώην πρωθυπουργός κρίνοντας ότι η «έντονη πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα λόγω των εκλογών δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για δράσεις.
«Η Τουρκία μπορεί να θεωρήσει ότι η περίοδος αυτή προσφέρεται για να επιβάλει τις απόψεις της στα θέματα των ορίων τόσο της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης όσο και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας», σημειώνει.
Προετοιμάζουν νέο προσκύνημα όπως στα Ίμια
Σημίτης και Ντόρα προετοιμάζουν την ελληνική κοινή γνώμη για το μεγάλο «πίσω» και στα «τέσσερα».Όλος ο ελληνικός λαός, ανεξάρτητα από κομματική απόχρωση, γνωρίζουν την εξευτελισμένη εξωτερική πολιτική απέναντι στην Τουρκία που ακολούθησαν τόσο ο Σημίτης όσο και οι Μητσοτάκηδες.
Όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει τη δειλία του Σημίτη στα Ίμια. Όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει πως όλοι αυτοί μαζί υποστήριζαν το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο.
Βεβαίως, είναι ο ελληνικός λαός που με την ψήφο του στις ευρωεκλογές «έβγαλε» πρόσκαιρα αυτά τα φαντάσματα από το χρονοντούλαπο και πριν ακόμα γίνουν οι εθνικές εκλογές, βιάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε κάποιο συμβιβασμό με την Άγκυρα.
Σε κάποιο επώδυνο συμβιβασμό που θα σχετίζεται και με τους υδρογονάνθρακες.
Συμβιβασμό που δεν μας τον ζητούν οι Αμερικανοί, επειδή μας υποστηρίζουν. Όπως σύμμαχοί μας είναι οι Ισραηλινοί και οι Αιγύπτιοι.
Συμβιβασμό που προκύπτει από τα μυαλά τους, διότι έτσι έμαθαν να χειρίζονται την Ελλάδα, ενδοτική, μικρή και προσκυνημένη.
Κοτζιά θα λέτε και θα κλαίτε! Την Κύπρο θα κοιτάτε και θα κλαίτε! Τους υδρογονάνθρακες, που ξεκίνησε να βγάλει ο Τσίπρας, θα τους κλαίτε και αυτούς.
Ξεχάστε τη Μεγάλη Ελλάδα, ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων, πυλώνα σταθερότητας, χαλύβδινο σύμμαχο των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Σημίτης και Ντόρα Μπακογιάννη έχουν «σχέδιο» για την Ελλάδα. Ποιος θα φυλάξει την Ελλάδα από τον Σημίτη και τη Μπακογιάννη; Ποιος;
Διαβάστε εδώ (δείτε και σε βίντεο) τι δήλωσε η Ντόρα για την Τουρκία το Σάββατο το πρωί
Αποσπάσματα από τη διακήρυξη συνθηκολόγησης του Σημίτη, που έγινε άρθρο στην Καθημερινή:
«Η Τουρκία μπορεί να θεωρήσει ότι η περίοδος αυτή προσφέρεται για να επιβάλει τις απόψεις της.»Ο κίνδυνος επεισοδίων θα είναι υπαρκτός εάν δεν προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες».
Παρακάτω, εκεί που δεν αποκλείει «Ίμια 2», ο Σημίτης δεν αναφέρεται σε ελληνική ΑΟΖ αλλά σε ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ποια είναι η διαφορά; Ότι η Ελλάδα, έχοντας ψηφίσει το Δίκαιο της Θάλασσας (1982) μιλάει για ΑΟΖ, ενώ η Τουρκία που δεν αποδέχεται το Δίκαιο της Θάλασσας μιλά για υφαλοκρηπίδα. Ο Σημίτης υποτάσσεται στη ρητορική της Τουρκίας, που δεν αναγνωρίζει ΑΟΖ αλλά υφαλοκρηπίδα:
«Είναι πεποίθηση μου ότι το πρόβλημα των Ιμίων το 1996 δεν προέκυψε τυχαία.»Η τουρκικό ηγεσία τότε θέλησε να εκμεταλλευθεί την κρίση που προκάλεσε η ασθένεια του Ανδρέα Παπανδρέου, η παραίτησή του, και n εκλογή νέας ηγεσίας, για την οποία πίστεψε ότι μπορεί να την αιφνιδιάσει.
»Δεν αποκλείεται να υπάρξουν παρόμοιες σκέψεις στη σημερινή τουρκική ηγεσία. Η έντονη πολιτικό αντιπαράθεση στην Ελλάδα λόγω των εκλογών δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για δράσεις.
»Η Τουρκία μπορεί να θεωρήσει ότι η περίοδος αυτή προσφέρεται για να επιβάλει τις απόψεις της στα θέματα των ορίων τόσο της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης όσο και της ελληνικός υφαλοκρηπίδας.
»Ενα τουρκικό πλοίο με στόχο την έρευνα κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου πλέει ήδη επί της κυπριακής υφαλοκρηπίδας.
»Μπορεί πιθανότατα η Τουρκία να στείλει πλοίο σε τμήμα της υφαλοκρηπίδας, που η Ελλάδα θεωρεί ελληνικό αλλά η Τουρκία τουρκικό».
Επίσης προβλέπει, όπως διαβάσατε, εισβολή στο Αιγαίο ή στο Καστελόριζο. Τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό! Ο Σημίτης! Ο γνωστός Σημίτης.
Παρακάτω προβλέπει ότι θα μας πουλήσουν οι σύμμαχοί μας! Άρα εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Να συνθηκολογήσουμε! Όπως έκανε εκείνος στα Ίμια:
«Το γεγονός αυτό, αντί να προκαλέσει την αρνητική στάση και τη διαμαρτυρία των συμμάχων της Ελλάδας, πιθανόν να τους οδηγήσει σε μια επιφυλακτική στάση.»Να θεωρήσουν ότι έχουν την ευκαιρία να τελειώνουν με τις ελληνοτουρκικές διαφορές και έτσι να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο.
»Είναι ενδεικτικό η τοποθέτηση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, που σε ερωτήσεις σχετικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, σημείωσε την ανάγκη σταθερότητας στην Ανατολικό Μεσόγειο και μίλησε για συμφωνίες εξίσου επωφελείς για τα εμπλεκόμενα μέρη, μία απάντηση που υποδηλώνει πρωτοβουλίες που ίσως δεν Θα είναι συμφέρουσες για τη χώρα μας».
Είναι ειρωνεία ότι ο γερμανόφιλος Σημίτης έχει άποψη για τις ΗΠΑ και τις συκοφαντεί! Ποιος; Ο Σημίτης! Ο γνωστός Σημίτης! Και που αποσκοπεί εκτός από το να ρίξει το ηθικό του λαού; Να υπονομεύσει τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ. Ο γνωστός Σημίτης!
Όχι επέκταση της Αιγιαλίτιδας στα 12 μίλια για να μη θυμώσουν η Ρωσία και η Τουρκία:
«Αναγνωρίζουμε τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, αλλά εν γνώσει μας δεν επιδιώξαμε την εφαρμογή τους γιατί Θεωρούμε πιθανό να προκύψουν αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα.»Υπογράψαμε και κυρώσαμε τη διεθνή σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας το 1982, η οποία προβλέπει ότι η αιγιαλίτιδα ζώνη μιας χώρας έχει εύρος 12 μίλια.
»Παρ’ όλα αυτά δεν έχουμε αυξήσει τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια.
»Εχουμε επίσης τώρα διαφορετικό εύρος χωρικών υδάτων (6 μίλια) και εναερίου χώρου (10 μίλια).
»Η αιτία είναι η εξής: Η δυνατή επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια θα καταστήσει σημαντικά τμήματα του Αιγαίου και νομικά ελληνική θάλασσα. Η ναυσιπλοΐα θα παραμείνει ελεύθερη αλλά ξένα πλοία, π.χ. τουρκικά ή άλλα που ανήκουν στις χώρες του Ευξείνου Πόντου (Ρωσία, Ρουμανία κ.λπ.), θα οφείλουν πλέον να υπακούουν στις οδηγίες των ελληνικών αρχών.
»Κατά της επέκτασης θα διαμαρτυρηθούν όχι μόνο η Τουρκία αλλά και η Ρωσία και οι άλλες χώρες του Ευξείνου Πόντου.
»Μια δυνατή λύση είναι να υπάρξει μια ζώνη ελεύθερης ναυσιπλοΐας που να διασχίζει το Αιγαίο Πέλαγος. Θεωρείται όμως προς το παρόν μη δυνατή γιατί οι απόψεις Ελλάδας και Τουρκίας ως προς την αιγιαλίτιδα ζώνη τους διαφέρουν πολύ».
Καταλάβατε τι είπε μόλις; «Ζώνη ελεύθερης ναυσιπλοΐας που να διασχίζει το Αιγαίο Πέλαγος». Ουδέτερη θάλασσα θέλει το Αιγαίο ο Σημίτης! Ο γνωστός Σημίτης! Το αφεντικό του Κυρ. Μητσοτάκη.
Το υπόλοιπο «διάταγμα Σημίτη» συνθηκολόγησης της χώρας και παράδοσης των θαλασσών μας μπορείτε να το διαβάσετε στην «Καθημερινή της Κυριακής».Στις 7 Ιουλίου όσοι ψηφίσουν Κυριάκο Μητσοτάκη ψηφίζουν Κώστα Σημίτη, που καθοδηγεί τον αρχηγό της ΝΔ και θα εφαρμόσουν αυτή την πολιτική.
Στις 7 Ιουλίου το δίλημμα είναι σαφές: Επιλέγουμε ή Ελλάδα ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, Ελλάδα χώρα ενεργειακό κόμβο και παραγωγό ενέργειας, ή «Ίμια 2» και Ελλαδίτσα του Σημίτη και του Μητσοτάκη. Αυτό είναι το δίλημμα.
Στις 7 Ιουλίου ψηφίζετε εάν το Αιγαίο, σύμφωνα με το σχέδιο Σημίτη, θα πάψει να είναι ελληνική θάλασσα και θα γίνει «ζώνη ελεύθερης ναυσιπλοΐας».
Θέλετε «Ίμια 2» και νέα υποταγή; Ψηφίστε Σημίτη – Μητσοτάκη. Και καλά ξεμπερδέματα.
Και πώς κλείνει το άρθρο του ο Κώστας Σημίτης; Με τα ακόλουθα λόγια:
«Πιστεύω ότι η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων μετά τις εκλογές είναι αναγκαία.
»Ο κίνδυνος επεισοδίων με αρνητικές επιπτώσεις θα είναι υπαρκτός, εάν δεν προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες ίσως, αλλά που κατοχυρώνουν την ειρήνη στην περιοχή».
Καλά ξεμπερδέματα ελληνικέ λαέ…
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου