Στην Τουρκία αύριο για διήμερη επίσκεψη ο Πρωθυπουργός (vid)

Στη σκιά των επιθέσεων στο Παρίσι, πραγματοποιείται το ταξίδι του πρωθυπουργού αύριο και μεθαύριο στη Τουρκία. Ο κ. Τσίπρας, την Τετάρτη, θα έχει συναντήσεις στην Άγκυρα με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου αναμένεται να θέσει το ελληνικό αίτημα για λύση μέσω της Τουρκίας, θέση η οποία υποστηρίχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα.


Η Αθήνα ανησυχεί πως το αιματοκύλισμα θα αποτελέσει την καλύτερη αφορμή για χώρες που ήταν ήδη αρνητικές απέναντι στο προσφυγικό να κλείσουν τα σύνορά τους και να μετατοπίσουν την επίλυση ενός ευρωπαϊκού προβλήματος σε ελάχιστες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Υπό αυτό το πρίσμα, στο Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζεται ακόμη πιο καίριο το ταξίδι του πρωθυπουργού.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας πρότεινε να υπάρξουν κίνητρα στην γειτονική χώρα ώστε να σταματούν εκεί οι προσφυγικές ροές και ξεκαθάρισε ότι οι εθνικές μας θέσεις και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα.
Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤΕΝΑ τόνισε πως δεν μπορεί να γίνουν κοινές περιπολίες με την Τουρκία στο Αιγαίο για το προσφυγικό και ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον των τζιχατζιστών, καθώς ο ρόλος της είναι πολυτιμότερος ως εγγυητής της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή παρά ως μέρος του πολέμου.
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...