Νέο Eurogroup την Πέμπτη

.Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, εξέλιξη που αναμενόταν καθώς νωρίτερα στη σύσκεψη που είχε ο Πρωθυπουργός με τους επικεφαλής των θεσμών, δεν υπήρξε συμφωνία επί των προτάσεων των δανειστών.

Ενημερώσαμε απλά τους υπουργούς για το που βρισκόμαστε, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.


Δεν έχουμε ακόμη συμφωνία αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις εάν χρειαστεί μέσα στη νύχτα, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ., τόνισε ότι οι διαδικασίες συνεχίζονται και εκτίμησε ότι την Πέμπτη το πρωί θα υπάρξει νέα πρόταση στο τραπέζι.

Η διαπραγμάτευση σε επίπεδο Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνεχιστεί και την Πέμπτη, καθώς θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Eurogroup, το μεσημέρι στις 14: 00 ώρα Ελλάδας.

Οι διαβουλεύσεις είναι σκληρές, καθώς η πρόταση των θεσμών χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ως βάρβαρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, θα συμμετάσχει επίσης στην Σύνοδο Κορυφής το βράδυ της Πέμπτης, όπου το θέμα της Ελλάδας θα τεθεί εκ νέου στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο.

Οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται ως κρίσιμες, καθώς το μπρα ντε φερ, Ελλάδας και δανειστών συνεχίζεται με στόχο μια συμφωνία που θα οδηγεί σε βιώσιμη λύση.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...