ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ Hoverboard από τη Lexus;

Όσοι έχουν δει τα «Back to the Future» θυμούνται το «hoverboard» που εμφανιζόταν σε μία από τις ταινίες: μία σανίδα του skateboard που μπορούσε να πετάει.
Το εν λόγω φουτουριστικό όραμα είχε «στοιχειώσει» τους φαν του skateboard, αλλά και της επιστημονικής φαντασίας, και δεν είναι λίγοι αυτοί που δουλεύουν πάνω σε παρόμοια projects.

Ωστόσο, κάποιοι υποστηρίζουν ότι το έκαναν πραγματικότητα: η Lexus δημοσίευσε στο Ίντερνετ ένα σύντομο βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα λειτουργικό (κατά τα φαινόμενα) hoverboard. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, και είναι πάρα πολλοί αυτοί που αναρωτιούνται εάν πρόκειται για μια πραγματικά λειτουργική συσκευή ή ένα διαφημιστικό project.
Σε κάθε περίπτωση, η Lexus έχει στήσει μία εντυπωσιακή μεν, λιτή (από άποψης πληροφοριών) ιστοσελίδα, στην οποία αναφέρεται πως το Lexus Hoverboard χρησιμοποιεί «μαγνητική αιώρηση» (magnetic levitation) για να κινείται.
«Υπεραγωγοί που ψύχονται με υγρό άζωτο και μόνιμοι μαγνήτες συνδυάζονται για να επιτρέψουν στη Lexus να επιτύχει το αδύνατο» αναφέρεται στην ιστοσελίδα- ωστόσο, σημειώνεται πως στο βίντεο η «σανίδα» φαίνεται να αιωρείται πάνω από τσιμέντο, κάτι που δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με το πώς γίνεται να αιωρείται μαγνητικά χωρίς παρουσία μετάλλου- αν και, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Gizmodo, που ήρθε σε επαφή με την εταιρεία, διευκρινίστηκε ότι όντως υπάρχει σχετικό στρώμα μετάλλου στον χώρο, δεν πρόκειται μόνο για τσιμέντο.
Επίσης, στο βίντεο εμφανίζεται και το όνομα του Χαρουχίκο Ταναχάσι, ενός εκ των επικεφαλής μηχανικών της εταιρείας- αλλά σημειώνεται πως, αν και η σανίδα εμφανίζεται να αιωρείται, δεν φαίνεται να κινείται κανονικά, καθώς το βίντεο κόβεται πριν πατήσει πάνω της ο χρήστης.
Όπως και να έχει, το hoverboard της Lexus έχει «σαρώσει» το Ίντερνετ, που αναμένει με ανυπομονησία περισσότερες λεπτομέρειες.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...