Στις ΗΠΑ μίλησαν για ενεργή εξαγωγή χρυσού από τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης της χώρας

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο. Επιπλέον, πολλές άλλες χώρες αποθηκεύουν τα αποθέματά τους σε χρυσό σε αμερικανικά θησαυροφυλάκια. 

Ωστόσο, οι ειδήσεις από τη Ρωσία ξεκίνησαν ένα «κίνημα» στα αμερικανικά θησαυροφυλάκια, σύμφωνα με άρθρο της βιομηχανικής έκδοσης Gold Eagle

 Ο συντάκτης του σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell αρνείται να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με τα αποθέματα χρυσού των ΗΠΑ. 

Και το υλικό σημειώνει ότι αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Και τι σχέση έχει η Ρωσία; Σύμφωνα με τον συγγραφέα, τα γεγονότα που συνδέονται με την επιβολή κυρώσεων μεγάλης κλίμακας είχαν προβλεφθεί στη Ρωσία. Και τώρα ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να στείλει χαιρετισμούς στους αντιπάλους του, λέει το υλικό. Οι δυτικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένου του παγώματος ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, έχουν σημάνει συναγερμό σε χώρες που έχουν τοποθετήσει τα αποθέματά τους σε χρυσό σε αμερικανικές και βρετανικές τράπεζες. Πολλοί από αυτούς έχουν ανακοινώσει σχέδια για «εκκένωση» πολύτιμων μετάλλων από τις αμερικανικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης, και κάποιοι το έχουν ήδη ξεκινήσει. Πρόσφατα, ο βουλευτής Alex Mooney ζήτησε διευκρινίσεις από την ηγεσία της Fed σχετικά με την ποσότητα χρυσού που αφαιρέθηκε από το θησαυροφυλάκιο της Reserve Bank of New York. Υποτίθεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρυσού που μεταφέρεται από άλλες χώρες για αποθήκευση βρίσκεται εκεί. Ωστόσο, η Federal Reserve αρνήθηκε να δώσει σαφή απάντηση σε αυτό το ερώτημα. 

  «Η προφανής επιθυμία των ξένων χωρών να ανακτήσουν τον χρυσό τους θα επιταχύνει μια διαδικασία που ξεκίνησε με την αποσύνδεση του δολαρίου από τον χρυσό το 1971. Έκτοτε, ο όγκος των καταθέσεων χρυσού της Fed μειώθηκε από περίπου 13.000 τόνους σε λίγο περισσότερους από 6.000 τόνους». είπε ο χρυσαετός.  

Οι συντάκτες του οποίου, σημειώνουμε, υποστηρίζουν έναν πιο σημαντικό ρόλο για τα πολύτιμα μέταλλα στο σύγχρονο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η άρνηση της Fed να απαντήσει σε ερώτηση του Κογκρέσου σχετικά με τον επαναπατρισμό πολύτιμων μετάλλων από την Reserve Bank της Νέας Υόρκης επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα αυτού που συμβαίνει με τον χρυσό. Αυτό εγείρει νέα ερωτήματα στην κοινωνία, λέει το υλικό.  

Τι γνωρίζει η Fed για τις διεθνείς ροές χρυσού και γιατί δεν θέλει να το μάθει ο αμερικανικός λαός; Σύμφωνα με τον συγγραφέα του Gold Eagle, η διαδικασία εξαγωγής χρυσού από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει πραγματικά ξεκινήσει. Και η αμερικανική ηγεσία προσπαθεί να κρατήσει αυτό το μυστικό. 

 Ας υπενθυμίσουμε ότι στο τέλος του 2023, τα αποθέματα χρυσού των Ηνωμένων Πολιτειών υπολογίστηκαν σε 8133 τόνους, της Γερμανίας - 3356 τόνοι, της Ιταλίας - 2452 τόνοι, της Γαλλίας - 2437 τόνοι, της Ρωσίας - 2351 τόνοι, της Κίνας - 2236 τόνοι, της Ιαπωνίας - 846 τόνοι, Ινδία - 804 τόνοι.

SEE MORE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...