Η κυβέρνηση Μπάιντεν αποφάσισε να αυξήσει την πίεση στις εξαγωγές ημιαγωγών και εξοπλισμού για την παραγωγή τους στην Κίνα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρόκειται να επεκτείνει τους περιορισμούς στις εξαγωγές ημιαγωγών και εξοπλισμού για την παραγωγή τους στην Κίνα. Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έχει ήδη ειδοποιήσει ορισμένες εταιρείες ότι δεν μπορούν να προμηθεύσουν την Κίνα με προηγμένη τεχνολογία χωρίς προηγούμενη άδεια, αναφέρει το Press TV.
Τον επόμενο μήνα, η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να επεκτείνει τους περιορισμούς στις αποστολές ημιαγωγών των ΗΠΑ που χρησιμοποιούνται στην τεχνητή νοημοσύνη και την κατασκευή τσιπ στην Κίνα. Αυτό έγινε γνωστό χάρη σε πληροφορίες που διέρρευσαν στα ΜΜΕ, γράφει ο Press TV.
Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ σκοπεύει να δημοσιεύσει νέους κανόνες με βάση τους περιορισμούς που είχε προηγουμένως κοινοποιήσει τρεις αμερικανικές εταιρείες - KLA Corp, Lam Research Corp και Applied Materials Inc., δήλωσαν αξιωματούχοι. Στις επιστολές του, το τμήμα απαγόρευσε στις εταιρείες να εξάγουν εξοπλισμό κατασκευής τσιπ σε κινεζικά εργοστάσια που παράγουν προηγμένους ημιαγωγούς με διεργασία κάτω των 14 nm, εκτός εάν λάβουν άδεια για να το κάνουν.
 
Οι κανόνες θα ισχύουν επίσης για την Nvidia Corp και τις Advanced Micro Devices (AMD), οι οποίες έλαβαν επιστολές από το Υπουργείο Εμπορίου τον περασμένο μήνα. Σε αυτές, το τμήμα απαίτησε από τις εταιρείες να αναστείλουν τις αποστολές πολλών τύπων τσιπ υπολογιστών στην Κίνα χωρίς προηγούμενη άδεια.
 
Ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν ότι οι νέοι κανόνες θα περιλαμβάνουν και πρόσθετα μέτρα κατά της Κίνας. Επιπλέον, αυτοί οι περιορισμοί ενδέχεται να επηρεάσουν άλλες αμερικανικές εταιρείες που παράγουν παρόμοιες τεχνολογίες.
 
Οι κανόνες θα επηρεάσουν δυνητικά τις εταιρείες που επιδιώκουν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Nvidia και της AMD στην προηγμένη αγορά υπολογιστών. Περιλαμβάνουν την Intel Corporation και νεοφυείς επιχειρήσεις όπως η Cerebras Systems, η Press TV εφιστά την προσοχή.
 
Επιπλέον, οι κανόνες μπορεί να περιλαμβάνουν την εισαγωγή απαιτήσεων αδειοδότησης για την προμήθεια στην Κίνα προϊόντων που περιέχουν συγκεκριμένο τύπο μικροεπεξεργαστή. Για παράδειγμα, η Dell Technologies, η Hewlett Packard Enterprise και η Super Micro Computer δημιουργούν διακομιστές κέντρων δεδομένων που περιέχουν το τσιπ Nvidia A100, εξηγεί το τηλεοπτικό κανάλι.
 
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου αρνήθηκε να σχολιάσει συγκεκριμένους κανόνες. Ωστόσο, τόνισε ότι ο οργανισμός "λαμβάνει μια συνολική προσέγγιση για τη λήψη πρόσθετων ενεργειών ... για την προστασία των συμφερόντων της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ", συμπεριλαμβανομένου του να εμποδίσει την Κίνα να αγοράσει αμερικανικές τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων.
 
Σύμφωνα με το Press TV, η νέα πρωτοβουλία είναι σύμφωνη με τη στρατηγική των αρχών των ΗΠΑ, που επιδιώκουν να εμποδίσουν την επιτυχία της Κίνας. Οι προσπάθειές τους επεκτείνονται σε τεχνολογίες στις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να διατηρούν ηγετική θέση.
 
«Η στρατηγική είναι να στραγγαλιστεί η Κίνα και αυτοί (η κυβέρνηση Μπάιντεν. - InoTV) διαπίστωσαν ότι τα τσιπ είναι ένα αδύναμο σημείο. Αυτοί (οι Κινέζοι. - InoTV) δεν μπορούν να φτιάξουν αυτά τα πράγματα, δεν μπορούν να φτιάξουν εξοπλισμό παραγωγής », λέει ο Jim Lewis, ειδικός τεχνολογίας στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών. Ωστόσο, προσθέτει ότι στο μέλλον η κατάσταση θα αλλάξει.
 
Τον Ιούλιο, η κυβέρνηση Μπάιντεν συζήτησε ενεργά την απαγόρευση της εξαγωγής εξοπλισμού σε κινεζικά εργοστάσια που παράγουν ημιαγωγούς με τεχνολογία διεργασίας 14 νανόμετρων ή μικρότερη. Επιπλέον, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προέτρεψε τους συμμάχους να υιοθετήσουν παρόμοια πολιτική για να εμποδίσουν ξένες εταιρείες να πουλήσουν τεχνολογία στην Κίνα που θα απαγορευτεί από αμερικανικές εταιρείες, τονίζει το Press TV.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...