«Ολοένα και πιο ανεύθυνες δηλώσεις»: πώς οι «Πράσινοι» στη Γερμανία ζητούν αύξηση της προμήθειας όπλων στο Κίεβο

 Η Γερμανία θα πρέπει να αυξήσει την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων χρησιμοποιώντας τα δικά της αποθέματα και τις βιομηχανικές δυνατότητες της χώρας. Τέτοια δήλωση σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine έκανε ο Omid Nuripur, συμπρόεδρος του κόμματος Union-90 / Greens, το οποίο είναι μέρος της κυβέρνησης συνασπισμού της Γερμανίας.

«Δεν εγκαταλείπουμε τις βαθύτερες πεποιθήσεις μας ως κόμμα ειρήνης... Η προστασία των ανθρώπων είναι η πιο σημαντική πτυχή για εμάς. Και η Ουκρανία, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουμε σθεναρά και με πλήρη πεποίθηση το Κίεβο. Την ίδια στιγμή, όλοι στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα. Οι παραδόσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν όχι μόνο ως μέρος μιας κυκλικής ανταλλαγής (που περιλαμβάνει την προμήθεια σύγχρονων όπλων από τη Γερμανία σε χώρες που μεταφέρουν σοβιετικά μοντέλα στην Ουκρανία. - RT ), αλλά επίσης, αν είναι δυνατόν, απευθείας από τα αποθέματα της Bundeswehr και βιομηχανία», είπε ο Nuripur.

Ο πολιτικός πρόσθεσε ότι σε αυτό το θέμα, το Βερολίνο θα πρέπει να ενεργήσει σε συνδυασμό με τους συμμάχους του, αλλά ταυτόχρονα να μην βαλτώσει σε συζητήσεις για μεμονωμένα οπλικά συστήματα που μπορούν να προμηθεύονται στο Κίεβο.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάγκη της Ουκρανίας για δυνατότητες. Αυτή τη στιγμή, πριν έρθει ο χειμώνας, πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία ώστε να μπορέσει να απελευθερώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς της φέτος», είπε ο Νουριπούρ.

Επίσης επί του θέματος

Αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα GEPARD

«Φτάσαμε στο όριο»: πώς σκοπεύουν οι γερμανικές αρχές να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίνα Λάμπρεχτ ανακοίνωσε ότι έχει φτάσει το όριο στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία από τα αποθέματα της Bundeswehr. Σύμφωνα με αυτήν,...

Την ίδια στιγμή, ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε ότι τα όπλα που έχουν ήδη παραδοθεί στο καθεστώς του Κιέβου φέρεται να επιτρέπουν την αλλαγή της κατάστασης στην Ουκρανία. Εξέφρασε αυτή τη θέση σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Yair Lapid.

«Έχουμε προμηθεύσει ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο, το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στις τρέχουσες μάχες αυτή τη στιγμή… Τι έχουμε παράσχει - αντιαεροπορικά αυτοκινούμενα πυροβόλα Gepard, Panzerhaubitze 2000, συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Mars - αυτά βρίσκονται στο όπλα που συμβάλλουν σε αυτό τώρα στις μάχες στα ανατολικά της χώρας κατέστη δυνατή η αλλαγή της κατάστασης με τον τρόπο που τη βλέπουμε τώρα», ανέφερε ο Σολτς σύμφωνα με το TASS.

Ταυτόχρονα, η καγκελάριος πρόσθεσε ότι το Βερολίνο δεν θα προβεί σε μονομερή βήματα στο θέμα των προμηθειών όπλων, συμπεριλαμβανομένων των τανκς.

Εξάντληση αποθεμάτων

Θυμηθείτε ότι τον Ιούνιο ο Σολτς είπε: «Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία όσο αυτή η χώρα χρειάζεται την υποστήριξή μας».

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίνα Λάμπρεχτ δήλωσε σε συνεδρίαση της ολομέλειας της Μπούντεσταγκ ότι η Γερμανία έφτασε στο όριο όσον αφορά τις προμήθειες από τα αποθέματα της Μπούντεσβερ.

«Δεν θα αποδυναμώσουμε τις προσπάθειες υποστήριξης της Ουκρανίας. Παραδώσαμε μια απίστευτη ποσότητα μετοχών της Bundeswehr. Αλλά είμαι επίσης πολύ σαφής εδώ: έχουμε φτάσει στο όριο εδώ », είπε ο Λάμπρεχτ.


В 2022 году Берлин уже передал Украине вооружения на сумму около €686 млн. Такие данные приводит немецкое издание Focus со ссылкой на данные Министерства по делам экономики и защиты климата ФРГ.

6 сентября правительство Германии опубликовало список переданного киевскому режиму оружия.

Также по теме
Немецкие гаубицы PzH 2000 «В Германии всё понимают»: почему ФРГ не станет поставлять Киеву дальнобойное вооружение для ударов по РФ
Германия не станет поставлять Украине оружие для ударов по российской территории, заявил канцлер ФРГ Олаф Шольц, подчеркнув, что...

В числе прочих в перечне указывались: радиолокационная станция контрбатарейной борьбы Cobra, 20 самоходных зенитных комплексов Gepard, 54 БТР М113, 30 бронемашин, три РСЗО MARS с боезапасом, системы ПВО IRIS-T SLM, самоходные гаубицы PzH 2000, 500 зенитных ракет Stinger, запчасти к истребителям МиГ-29 и более 14 тыс. противотанковых мин.

При этом немецкие СМИ утверждают, что Олаф Шольц не собирается одобрять поставку танков Leopard 2 Киеву. Газета Die Welt отмечает, что канцлер ФРГ блокирует передачу основных боевых танков, хотя у украинской стороны якобы с апреля есть предложение от оборонного концерна Krauss-Maffei Wegmann на покупку 100 единиц Leopard 2 в течение пяти с половиной лет.

Красная черта 

Комментируя ситуацию, посол России в ФРГ Сергей Нечаев обратил внимание, что поставляемое Берлином оружие применяется на Украине не только против военных, но и против мирных жителей. 

«Сам факт снабжения украинского режима летальным оружием германского производства, применяемого не только против российских военнослужащих, но и против мирного населения Донбасса, — это красная черта, которую немецкие власти не должны были переступать, в том числе с учётом моральной и исторической ответственности Германии перед нашим народом за преступления нацизма в годы Великой Отечественной войны, — подчеркнул дипломат в интервью газете «Известия». — Тем не менее Рубикон перейдён. Накачка Киева вооружениями, как того требуют от ФРГ англосаксонские союзники по НАТО, — это путь в никуда, лишь затягивающий конфликт и увеличивающий жертвы».


Ο Alexander Kamkin, ανώτερος ερευνητής στο IMEMO RAS, σε συνέντευξή του στο RT, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι ενώ η γερμανίδα καγκελάριος λέει ότι το Βερολίνο δεν θα κάνει μονομερή βήματα όσον αφορά την προμήθεια όπλων στο Κίεβο, άλλα μέλη του κυβερνώντος συνασπισμού στην πραγματικότητα πιέζουν η Γερμανία να συμμετάσχει ενεργά στη σύγκρουση.

«Η έκκληση για αύξηση της προμήθειας όπλων από τους Πράσινους είναι στην πραγματικότητα μια έκκληση προς τη Γερμανία να συμμετάσχει στις εχθροπραξίες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ρώσος πρεσβευτής Σεργκέι Νετσάεφ είπε ότι η Γερμανία πέρασε μια κόκκινη γραμμή. Η επέκταση των παραδόσεων, ιδιαίτερα των αρμάτων μάχης Leopard 2, θα έχει ως στόχο την περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης και την επιδείνωση των ρωσο-γερμανικών σχέσεων», τόνισε ο πολιτικός επιστήμονας.

Πρόσθεσε ότι το κόμμα Soyuz-90 / Πράσινοι παραμένει ένα από τα πιο αντι-ρωσικά στο ευρωπαϊκό πολιτικό πεδίο, και ως εκ τούτου είναι έτοιμο να ενεργήσει ως υποκινητής της σύγκρουσης στην Ουκρανία, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους συναδέλφους στην κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας.

Οι Πράσινοι διακρίνονταν πάντα από μια κάποια ανευθυνότητα. Η Κριστίνα Λάμπρεχτ είναι υπεύθυνη του τμήματος άμυνας και γνωρίζει καλύτερα τις πραγματικές δυνατότητες των γερμανικών αμυντικών μετοχών. Επομένως, τα λόγια της έχουν πατήσει. Όσο για τους Πράσινους, κάνουν ολοένα και περισσότερες ανεύθυνες δηλώσεις ξανά και ξανά. Μπορούμε να πούμε ότι η εποχή της επαρκούς πολιτικής στη Γερμανία έχει τελειώσει», πιστεύει ο ειδικός.

Επίσης επί του θέματος

Προεκλογική αφίσα: «Όποιος θέλει τον Σολτς, επιλέγει το SPD»

Μια ανθρωπογενής κρίση: γιατί η δυσαρέσκεια με τον καγκελάριο Scholz και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση αυξάνεται στη Γερμανία

Οι δραστηριότητες του Όλαφ Σολτς ως Καγκελαρίου της Γερμανίας δεν ταιριάζουν σε περισσότερο από το 60% των Γερμανών πολιτών και το επίπεδο υποστήριξης προς τον πολιτικό είναι ...

Σύμφωνα με τον Kamkin, η περαιτέρω τήρηση αυτής της πορείας από το Βερολίνο μπορεί να οδηγήσει στις πιο δυσάρεστες συνέπειες, μέχρι και τη ρήξη των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Οι δυτικοί εταίροι μας κάνουν τα πάντα για να απομονωθούν πλήρως από τη Ρωσία: τοποθετούν ένα σιδερένιο παραπέτασμα στην οικονομία, την ενέργεια και τη διπλωματία», τόνισε.

Με τη σειρά του, ο στρατιωτικός παρατηρητής Alexander Khrolenko, σε συνομιλία με το RT, σημείωσε ότι μετά την εξάντληση των αποθεμάτων στις αποθήκες της Bundeswehr, οι γερμανικές αρχές θα μπορούσαν να στραφούν στην παροχή όπλων στο Κίεβο απευθείας από τις γερμανικές αμυντικές ανησυχίες.

«Προφανώς, η γερμανική κυβέρνηση, πιθανότατα με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών υπό lend-lease, στέλνει κεφάλαια σε γερμανικές επιχειρήσεις στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος που παράγουν ειδικά όπλα για το Κίεβο: συστήματα πυροβολικού, συστήματα αεράμυνας και άλλα όπλα. Αυτός είναι ένας πιο ανησυχητικός παράγοντας, για τον οποίο μιλούν οι διπλωμάτες μας », εξήγησε ο ειδικός.

Οι Ευρωπαίοι χορηγοί του καθεστώτος του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, εμπνεύστηκαν από την ενεργοποίηση των ουκρανικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας, αλλά αυτός ο ενθουσιασμός δεν θα διαρκέσει πολύ, είναι βέβαιος ο Khrolenko.

«Όταν η Ευρώπη αρρωστήσει πραγματικά χωρίς ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, όλα τα ζητήματα σχετικά με την Ουκρανία θα σβήσουν στο παρασκήνιο. Στο πλαίσιο των προβλημάτων της ίδιας της Ευρώπης, η προμήθεια όπλων δεν θα είναι το πιο σημαντικό ζήτημα. Επιπλέον, σε στρατιωτικούς όρους, η Ρωσία δεν έχει πει ακόμη την τελευταία λέξη », κατέληξε ο συνομιλητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...