Ο Ουκρανός πρεσβευτής λέει στον Έλον Μασκ να ‘f— off’ «αποχωρήσει» αφού ο δισεκατομμυριούχος εξοργίζει το έθνος με δημοσκόπηση στο Twitter

 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ — Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος τεχνολογίας Έλον Μασκ προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης των ανώτατων αξιωματούχων της Ουκρανίας τη Δευτέρα, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla έγραψε στο Twitter αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν το πιο πιθανό αποτέλεσμα της βάναυσης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.


«F-off είναι η πολύ διπλωματική απάντησή μου σε εσάς», έγραψε ο απερχόμενος πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία, Andrij Melnyk, απαντώντας στο tweet του Μασκ. «Το μόνο αποτέλεσμα είναι ότι τώρα κανένας Ουκρανός δεν θα αγοράσει ΠΟΤΕ τα χάλια σας. Καλή σου τύχη λοιπόν.»


Ο Μασκ δημοσίευσε μια δημοσκόπηση στο Twitter μετρώντας την υποστήριξη για αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν μια πιθανή έκβαση της επτάμηνης σύγκρουσης. ΕΙΔΙΚΑ:


    Το ουκρανικό έδαφος της Κριμαίας, το οποίο η Ρωσία προσάρτησε με τη βία το 2014, να δοθεί οριστικά στη Ρωσία και να εγγυηθεί μόνιμη παροχή νερού.

    Οι τέσσερις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας όπου η Ρωσία διεξήγαγε ψευδή δημοψηφίσματα τον περασμένο μήνα πριν προσαρτήσει παράνομα τη γη, θα τεθούν σε νέα δημοψηφίσματα, αυτή τη φορά που διοργανώνονται από τα Ηνωμένα Έθνη.

    Ότι η Ουκρανία θα πρέπει να αναγκαστεί να παραμείνει «ουδέτερη», επιτυγχάνοντας τον μακροπρόθεσμο στόχο του Κρεμλίνου να απαγορεύσει την ένταξη της Ουκρανίας στην αμυντική συμμαχία του ΝΑΤΟ.


Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy απάντησε με μια δική του δημοσκόπηση στο Twitter.


«Ποιος Elon Musk σου αρέσει περισσότερο;» ρώτησε ο Ζελένσκι, δίνοντας δύο επιλογές για απάντηση: «Ένας που υποστηρίζει την Ουκρανία» ή «Ένας που υποστηρίζει τη Ρωσία».


Οι αιχμηρές αντιδράσεις από την Ουκρανία ήταν ακόμη πιο αξιοσημείωτες, επειδή ο Μασκ έχει κερδίσει το καθεστώς σχεδόν λαϊκού ήρωα στην Ουκρανία από την έναρξη της σύγκρουσης.


Το σύστημα δορυφορικής επικοινωνίας Starlink του Musk επέτρεψε στους Ουκρανούς και τον ουκρανικό στρατό να παρακάμψουν τις διακοπές του Διαδικτύου που έχουν ταλαιπωρήσει τη χώρα.


Ωστόσο, οι δηλώσεις του Μασκ δεν είναι εντελώς αυθόρμητες για τον πολιτικό εικονομάχο και τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.


Ενώ τα επιχειρηματικά συμφέροντα της Tesla παραδοσιακά ευθυγραμμίζονται με την αμερικανική πολιτική αριστερά, ο Μασκ έχει καλλιεργήσει πρόσφατα μια ανταγωνιστική σχέση με μεγάλες δημοκρατικές πολιτικές προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τζο Μπάιντεν, του οποίου η κυβέρνηση έχει ενισχύσει την Ουκρανία μέσω πακέτων όπλων και κυρώσεων στη Μόσχα.

Πολιτική του CNBC

Source: CNBC

Διαβάστε περισσότερα για την πολιτική κάλυψη του CNBC:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...