Το Arab Media Forum ξεκινά στο Ντουμπάι

 Υπό τη γενναιόδωρη αιγίδα του Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, Αντιπροέδρου και Πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Κυβερνήτη του Ντουμπάι, «ο Θεός να τον προστατεύει», ξεκίνησε σήμερα το «Arab Media Forum», το οποίο θα διεξαχθεί σε δύο ημέρες στο Madinat Jumeirah – Dubai με τη συμμετοχή περισσότερων από 3000 επισήμων. Κυβερνητικά στελέχη, ηγέτες των Εμιράτων, αραβικών και διεθνών οργανισμών μέσων ενημέρωσης, συντάκτες εφημερίδων, ανώτεροι συγγραφείς, στοχαστές και όσοι ασχολούνται με τον τομέα των μέσων ενημέρωσης σε όλο τον αραβικό κόσμο, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης εκδήλωσης ΜΜΕ αυτού του είδους στην περιοχή.

Το φόρουμ – το οποίο γιορτάζει σε αυτή τη συνεδρία την 20η επέτειό του – περιλαμβάνει μια σειρά από κύριες συνεδρίες και συνεδρίες συζήτησης και εικοσάλεπτες συνεδρίες, εκτός από εργαστήρια, μέσω των οποίων ένας μεγάλος αριθμός θεμάτων που σχετίζονται με την ικανότητα των μέσων να παρουσιάζουν ένα χρήσιμο μήνυμα θα να βοηθήσει τον αραβικό κόσμο να αντιμετωπίσει ό,τι τον περιβάλλει. Έχει προκλήσεις και ενισχύει τις ευκαιρίες του στο μέλλον.

Το φόρουμ εξετάζει τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν τους υπεύθυνους του έργου των μέσων ενημέρωσης στην περιοχή και στους διάφορους τομείς της, έντυπου ή οπτικού, καθώς και ήχου και ψηφιακού, μέσα σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που στοχεύει στον καθορισμό σαφών πλαισίων για το τι απαιτείται να αναπτύξει τον τομέα, λαμβάνοντας υπόψη τις πολύπλευρες μεταβλητές και τις διαστάσεις επιρροής που περιβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης. Σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης θα επικεντρωθεί στις νέες τάσεις των μέσων ενημέρωσης και στο τι απαιτείται από τους θεσμούς των μέσων ενημέρωσης και τους Άραβες επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης κατά το επόμενο στάδιο των βημάτων ανάπτυξης για να συμβαδίσουν με αυτές τις τάσεις και να επιτύχουν ηγετικό ρόλο σε αυτές , συμβάλλοντας έτσι στην προώθηση του ρόλου των μέσων ενημέρωσης και του θετικού τους αντίκτυπου στις αραβικές κοινωνίες μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Arab Media Forum συζήτησε, κατά τις διαδοχικές συνεδριάσεις του, τα σημαντικότερα ζητήματα και εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στην αραβική και διεθνή σκηνή και ήταν σύμφωνο με τους σημαντικότερους περιφερειακούς και παγκόσμιους μετασχηματισμούς. ανάπτυξη και ανάπτυξη στην περιοχή

see more

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...