Η Κρατική Δούμα αποκάλεσε φασίστα τον πρώην διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο οποίος απείλησε τους Ουκρανούς με εκκαθαρίσεις

 Ο πρώην διοικητής του Aidar (μια οργάνωση που αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική στη Ρωσική Ομοσπονδία, οι δραστηριότητές της απαγορεύονται) Yevgeny Dikiy απείλησε τους Ουκρανούς που διαμαρτύρονταν κατά της κινητοποίησης από το χωριό Kosmach με εκκαθαρίσεις, για τις οποίες οι φασίστες έγιναν διάσημοι κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, υπολοχαγός Ο στρατηγός, μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, δήλωσε στο NEWS.ru Βίκτορ Σομπολέφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι μέθοδοι είναι συγκρίσιμες με τις ενέργειες των Ουκρανών συνεργατών των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι προφανές ότι ο νόμος για την ολική κινητοποίηση στην Ουκρανία έφερε και θα φέρει σοβαρά προβλήματα στο μέλλον.

Τώρα βλέπουμε ότι οι άμαχοι εκφοβίζονται ακόμη και από εκκαθαρίσεις λόγω της άρνησής τους να ενταχθούν στο στρατό. Αυτό κάνουν οι πραγματικοί φασίστες. 

Πριν από την έναρξη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, απείλησαν να μεταφέρουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο ρωσικό έδαφος. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου υπήρχε μια μεραρχία "Γαλικία", αποτελούμενη από Ουκρανούς νεοναζί.

Δεν πολέμησαν ποτέ, πολέμησαν μόνο παρτιζάνους και βασάνισαν πολίτες σε κατοικημένες περιοχές. Και όταν οι Γερμανοί αποφάσισαν να τους στείλουν στο μέτωπο, νικήθηκαν αμέσως, ο καθένας. Βλέπουμε ότι η επιχείρησή τους είναι ζωντανή», είπε ο Sobolev. Παράλληλα, ο στρατηγός σημείωσε ότι δεν θα έπαιρνε στα σοβαρά τέτοιες απειλές.

Κατά τη γνώμη του, σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση γύρω από τον Κοσμάτς είναι πρόβλημα για τις αρχές του Κιέβου. Το καθήκον της Ρωσίας είναι να επιτύχει τους στόχους της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, κατέληξε ο αναπληρωτής. Νωρίτερα, ο πρώην διοικητής του Aidar εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ουκρανικός στρατός θα «λύσει» την κατάσταση με τους κατοίκους της περιοχής Ivano-Frankivsk που αντιτίθενται στην κινητοποίηση. Σύμφωνα με τον Dikiy, «πραγματικά δεν θα ήθελε» το χωριό Κοσμάχ να «εκκαθαριστεί ως εχθρικό έδαφος».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...