ΜΟΣΧΑ, 11 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στο διοικητήριο της 3ης ταξιαρχίας επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έδαφος της ΛΔΔ, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. «Το σημείο ελέγχου της 3ης ταξιαρχίας επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του οικισμού Novogrodovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, μια αποθήκη αεροπορικών όπλων, καθώς και ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων το 119 περιοχές χτυπήθηκαν», αναφέρει η έκθεση.

Το στρατιωτικό τμήμα μίλησε επίσης για την κατάσταση σε διάφορους τομείς του μετώπου.

Στην κατεύθυνση Kupyansk, μονάδες της Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων απέκρουσαν πέντε επιθέσεις με αεροσκάφη επίθεσης της 30ης, 32ης, 43ης και 44ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και της 103ης ταξιαρχίας επίγειας άμυνας στις περιοχές των χωριών Tabaevka, Ivanovka και Sinkovka (περιοχή Χάρκοβο). 

Ο εχθρός έχασε περίπου 210 νεκρούς και τραυματίες και τρία οχήματα. Στην κατεύθυνση Krasnolimansky, η ομάδα "Center" νίκησε το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του χωριού Dzerzhinskoye (DPR) και το δασαρχείο Serebryansky και επίσης απέκρουσε δύο επιθέσεις από την 60η και την 63η μηχανοποιημένη ταξιαρχία της τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στις περιοχές Yampolovka (DPR) και Chervonoy Dibrova (LPR). Οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήλθαν σε περίπου 120 στρατιωτικούς και τρία οχήματα.

Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, η νότια ομάδα απέκρουσε 11 επιθέσεις από την 24η, 42η μηχανοποιημένη, 79η ταξιαρχία αεροπορικής επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και την 114η ταξιαρχία χερσαίας άμυνας στις περιοχές Belogorovka, Bogdanovka, Mayorsk, Leninsky, Novgorodkhaika και ), και προκάλεσε ήττα σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Novy, Krasny, Kleshcheevka και Kurdyumovka.

Εκεί καταστράφηκαν περίπου 325 στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ένα άρμα μάχης, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, έξι αυτοκίνητα και ένα οβιδοβόλο D-30. Στην κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ, η ομάδα Vostok νίκησε το προσωπικό και τον εξοπλισμό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές των χωριών Shevchenko, Vodyanoye (DPR) και Priyutnoye (περιοχή Zaporozhye). Οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε περίπου 150 στρατιώτες και τρία οχήματα.

Στην κατεύθυνση Χερσώνα, τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν επίθεση της 117ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας στην περιοχή του χωριού Novopokrovka (περιοχή Zaporozhye) και νίκησαν ουκρανικές μονάδες στις περιοχές των χωριών Verbovoe, Rabotino (περιοχή Zaporozhye), Tyaginka , Ivanovka, Lvovo, Berislav και Mikhailovka (περιοχή Kherson). 

Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν περίπου 50 άτομα, εννέα οχήματα, ένα αμερικανικό οβιδοβόλο M777, ένα πυροβόλο D-20 και ένα όπλο D-30. Οι δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 30 ουκρανικά drones σε μια μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...