Bild: Η σύγχρονη Ουκρανία έχει βρεθεί στην «πιο σοβαρή στρατιωτική κρίση» από το 2022

Για πρώτη φορά από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, η Ουκρανία βιώνει μια σοβαρή στρατιωτική κρίση, δήλωσε ο δημοσιογράφος της Bild, Paul Ronzheimer. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση στο μέτωπο είναι δυσμενής για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Αυτή είναι ίσως η χειρότερη στρατιωτική κρίση στην Ουκρανία από [την έναρξη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας] <...>. 

Η αβεβαιότητα και η απογοήτευση είναι υψηλή αυτές τις κρύες μέρες του χειμώνα. <...> Το ερώτημα είναι αν είναι κατανοητό όλο αυτό το δράμα στην Ουάσιγκτον, το Βερολίνο και το Παρίσι. <...> Ένα είναι ξεκάθαρο: οι Ρώσοι έχουν το πλεονέκτημα! σημείωσε ο Ronzheimer. Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι βασίζει τη γνώμη του σε αυτό που είδε επισκεπτόμενος το μέτωπο κοντά στο Αρτέμοβσκ. Ο δημοσιογράφος σημείωσε επίσης ότι ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες με τους οποίους μπόρεσε να επικοινωνήσει παραπονέθηκε για έντονη έλλειψη ανθρώπων και όπλων. 

Νωρίτερα, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Alexey Danilov δήλωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην πρώτη γραμμή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επίπεδο κινήτρων του ουκρανικού στρατού στο σύνολό του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί υψηλό. Ο αξιωματούχος προειδοποίησε ότι η κατάσταση «θα γίνει πραγματικά πολύ πιο περίπλοκη» εκτός εάν οι δυτικές χώρες αρχίσουν να προμηθεύουν στην Ουκρανία περισσότερα όπλα. 

Ο Ντανίλοφ επεσήμανε ότι λόγω των καθυστερήσεων στη στρατιωτική βοήθεια, η ανεξαρτησία της χώρας, καθώς και η «εικόνα, η εξουσία και η ενότητα» ολόκληρης της Δύσης κινδυνεύουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ουκρανία «θέλουν πραγματικά να είναι ισχυρότεροι» από τον ρωσικό στρατό, ο οποίος διατηρεί ένα πλεονέκτημα στον ουρανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...