Βλ. Πούτιν: Εθελοντές από τη Μ. Ανατολή να ενισχύσουν τους αυτονομιστές – Χρήσιμα τα λάφυρα πολέμου

 «Αν συναντήσετε ανθρώπους που θέλουν σε εθελοντική βάση, πρέπει να τους βοηθήσετε να μετακινηθούν στα μέτωπα των μαχών»,  φέρεται να είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου ασφαλείας που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε να ενισχυθούν τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, «εξαιτίας των κινήσεων του ΝΑΤΟ».

Υπάρχουν περίπου 16.000 εθελοντές στη Μέση Ανατολή που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τους

αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, διευκρινίζει η Μόσχα ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος ενέκpρινε την χρήση δυτικών πυραυλικών συστημάτων που έχουν κατασχθεί ως «λάφυρα πολέμου».

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ζήτησε έγκριση ώστε αμερικανικής κατασκευής αντιαρματικά και αντιαεροπορικά συστήματα, όπως τα Javelin και Stinger, να μεταφερθούν στις αυτονομιστικές περιοχές Λουχάνσκ και Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Ενώ η προέλαση της Ρωσίας στο Κίεβο φαίνεται στάσιμη στα βόρεια ή τα ανατολικά, η Μόσχα ανακοινώνει «επιτυχίες στο νότο» με τους αυτονομιστές συμμάχους της να καταλαμβάνουν την πόλη Volnovakha βόρεια της Μαριούπολης.

Πηγή:.ndtv.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...