Πούτιν και Ουκρανία

Ηνωμένες Πολιτείες, ΕΕ και ΝΑΤΟ βρίσκονται σε σύγχυση! Παρασυρμένοι από τον Πούτιν, είναι μπερδεμένοι για το πώς να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα της κρίσης στην Ουκρανία στη μέση της Ευρώπης. 

Αν η σύγκρουση δεν αντιμετωπιστεί με σύνεση, έχει τα συστατικά του να ξεφύγει από τον έλεγχο και πιθανώς να ξεκινήσει ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος!

Πούτιν και Ουκρανία

Ενώ η μηχανή προπαγάνδας είναι σε πλήρη ετοιμότητα, τα πεδία δολοφονίας της Ουκρανίας είναι πλέον εμποτισμένα στο αίμα των νέων, των ηλικιωμένων, των γυναικών και των παιδιών. Κατηγορίες και αντκατηγορίες πλήρεις με μπράβο

ρητορική μεταξύ των φατριών της Power Elite-προσπάθειες να δικαιολογήσουν το αδικαιολόγητο-δεν δείχνουν ούτε ένα ίχνος εκτίμησης για την τραγωδία και τον πόνο των αθώων θυμάτων της κακίας τους. Ο αμερικανικός όρος "παράπλευρες ζημιές" που επινοήθηκε κατά τη διάρκεια των πολέμων στο Ιράκ και στη Λιβύη είχε ως στόχο να δικαιολογήσει τους θανάτους χιλιάδων αμάχων. Σήμερα, είναι ένας αποδεκτός όρος που χρησιμοποιείται ως τίμημα που αξίζει να πληρωθεί για "ελευθερία και δημοκρατία" μέσω της πολεμικής ωμότητας.

Πριν από λίγο καιρό, οι φιλικές σχέσεις μεταξύ της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας που ιδρύθηκαν το 1991 ήταν σε καλές συνθήκες. Στο πλαίσιο του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου Συνεργασίας, η Ρωσία ήταν ενεργό μέλος του Συμβουλίου (NRC) χωρίς εχθρότητα μεταξύ τους.

Το 1994 η Ρωσία εντάχθηκε στο πρόγραμμα Συνεργασίας για την Ειρήνη του ΝΑΤΟ και υπέγραψε αρκετές συμφωνίες συνεργασίας. Στις 6 Ιουνίου 2011, το ΝΑΤΟ και η Ρωσία συμμετείχαν στην πρώτη τους κοινή άσκηση μαχητικών αεροσκαφών, γνωστή ως "Vigilant Skies 2011" και "Bold Monarch 2011", η δεύτερη ήταν μια κοινή υποβρύχια άσκηση υπό το ΝΑΤΟ στις 30 Μαΐου 2011.

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και αρκετές χώρες της Δυτικής Ευρώπης ίδρυσαν τον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ) το 1949 ως αμυντική στρατιωτική ρύθμιση για: την παροχή συλλογικής ασφάλειας κατά της Σοβιετικής Ένωσης .

Συνδεδεμένη με βαθιά ριζωμένες ιδεολογίες, η διττή επέκταση του ΝΑΤΟ με την ενσωμάτωση των χωρών του πρώην Ανατολικού Μπλοκ και της Σοβιετικής Ένωσης ήταν η κύρια αιτία αυξημένης έντασης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας. Το ΝΑΤΟ έχει παραβιάσει τις δεσμεύσεις του «να μην επεκταθεί» στο Ανατολικό Μπλοκ και με αυτόν τον τρόπο η ένταση μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων έχει πυροδοτήσει τα σημερινά ρωσικά αντίποινα.

Την 1η Απριλίου 2014, το ΝΑΤΟ αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει κάθε πρακτική συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία ως απάντηση στην προσάρτηση της Κριμαίας και η Ρωσία αντιμετωπίζεται πλέον ως «ο κακός εχθρός της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Αναφερόμενος στο σημερινό χάος στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ δεν έχει υπολογίσει σωστά τις στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας και ο ελιγμός του Πούτιν στην πραγματικότητα έχει ξεγελάσει τη δυτική συμμαχία.

Κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων, τα ρωσικά στρατεύματα απέκλεισαν με επιτυχία όλα τα πιθανά ανοίγματα για επιθέσεις αντιποίνων από Ουκρανούς εθνικιστές στη Ρωσία. Ο Πούτιν ανακοίνωσε τότε μια βόμβα. Η Ρωσία αναγνώρισε επίσημα τα δύο αποσχισμένα κράτη του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ως ανεξάρτητα κυρίαρχα κράτη.

Ήταν αυτό ένα υπολογιστικό πρόσχημα του Πούτιν για να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια και στα δύο ρωσόφωνα κράτη που βρίσκονται σε πόλεμο με τους Ουκρανούς εθνικιστές τα τελευταία οκτώ χρόνια με το θάνατο 14.000 Ρώσων Ουκρανών ή μια δικαιολογία για να επιτεθούν στην εθνικά διχασμένη Ουκρανία; Οι δυτικές περιοχές έχουν κατά κύριο λόγο πολωνικές/γερμανικές ρίζες και οι ανατολικές περιοχές ρωσικές.

Καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται, κανείς δεν μπορεί να διαβάσει πραγματικά το μυαλό του Πούτιν! Αλλά η απόφαση να τεθούν σε ετοιμότητα οι ρωσικοί πυρηνικοί πύραυλοι ως απειλή και αποτρεπτικό παράγοντα προκαλεί σοβαρές ανησυχίες για την ανθρωπότητα. Η παραφροσύνη μου έρχεται στο μυαλό!

Η Ουκρανία ενθαρρύνεται να ενταχθεί στη συμμαχία του ΝΑΤΟ εδώ και χρόνια - μια κίνηση στην οποία ο Πούτιν αντιτίθεται κατηγορηματικά - δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει στο ΝΑΤΟ να απειλήσει τη ρωσική κυριαρχία. Στην πραγματικότητα, η Ρωσία κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον ουκρανικό στρατό ως πληρεξούσιό του για να διευρύνει τη στρατιωτική κυριαρχία του ΝΑΤΟ στην περιοχή για να συμπεριλάβει τη Φινλανδία και τη Σουηδία.

Η αταλάντευτη υποστήριξη του ΝΑΤΟ στο καθεστώς του Volodymyr Zelensky -το οποίο ο Πούτιν αποκαλεί νεοναζιστικό καθεστώς- με την προσφορά δισεκατομμυρίων δανείων, την αποθήκευση όπλων του ΝΑΤΟ, πυραύλων, αρμάτων μάχης και οπλισμού, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών συμβούλων για την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού και μισθοφόρων, έχει πλέον καρποφορήσει. Κατά ειρωνικό τρόπο, κανένας δεν έχει αντιταχθεί στα σχέδια της Ουκρανίας για επανέναρξη του προγράμματος πυρηνικών πυραύλων της! Η υποστήριξη του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία έχει πλέον ακριβό τίμημα. έχει προκαλέσει την οργή της Λευκής Άρκτου!

Τα γραπτά αιτήματα του Πούτιν για μια ελεύθερη αποστρατικοποιημένη Ουκρανία χωρίς δυνάμεις του ΝΑΤΟ και πυρηνικά όπλα έπεσαν στο κενό. Το ΝΑΤΟ και η Δύση χλεύασαν την πρόταση της Ρωσίας για μια αποστρατικοποιημένη Ουκρανία με το πρόσχημα ότι "ένα ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος έχει το δικαίωμα να αποφασίζει μόνο του για το μέλλον του". Καμία χώρα δεν μπορεί να αγνοήσει τέτοιες πολύτιμες αρχές υπό τον όρο ότι "το δικαίωμα στην απόφαση" δεν αποτελεί απειλή για οι υπολοιποι.

Η συμπεριφορά της Δύσης να μην αναγνωρίσει τις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια πυροδότησε τελικά την τρέχουσα πολεμική τρέλα στην καρδιά της Ευρώπης. Ήταν ανόητο να υποθέσει κανείς ότι η Ρωσία δεν θα ανταπαντούσε και δεν θα επέτρεπε στην Ουκρανία να γίνει το εφαλτήριο του ΝΑΤΟ στους πυρηνικούς πυραύλους και τα ένοπλα στρατεύματα που αντιμετωπίζουν τα σύνορα της Ρωσίας! Κατά συνέπεια, οι ωμότητες του πολέμου κυριάρχησαν στην κοινή λογική και η παγκόσμια τάξη αντιμετωπίζει τώρα έναν λαβύρινθο από τέλματα.

Εν τω μεταξύ αθώοι άνθρωποι και χιλιάδες άμαχοι αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον ως άστεγοι πρόσφυγες εξαιτίας των πολεμικών παιχνιδιών που παίζει η Power Elite - οι σκοτεινές δυνάμεις που κρύβονται μέσα - και υπαγορεύονται από ανθρώπους που διψούν για εξουσία με λευκά κολάρα! Η τραγωδία της πολιτικής χειραγώγησης στην Ουκρανία για εξουσία και έλεγχο από «πολιτισμένα έθνη» έχει πλέον βυθιστεί στον πάτο. Η απειλή ενός πυρηνικού επεισοδίου γίνεται πραγματική σε έναν τρελό κόσμο που ελέγχεται από τρελούς!

Η κρίση στην Ουκρανία δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτραπεί να ξεκινήσει εξαρχής. αλλά όπου δεν υπάρχει δικαιοσύνη δεν υπάρχει λάθος!

Εν τω μεταξύ, κάθε μέρα που περνάει οι πολίτες δυσκολεύονται να εμπιστευτούν αυτά που διαβάζουν ή αυτά που ακούνε προερχόμενα τόσο από τις αντιμαχόμενες φατρίες όσο και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. ένα μέσο που είναι συγχρονισμένο για να διαδίδει προπαγάνδα και ψεύτικες ειδήσεις. Το θύμα έξω από την αξιοθρήνητη τραγωδία-εκτός από τον θάνατο του αθώου-η ίδια η αλήθεια!

Οι Δυτικές Δυνάμεις έχουν πλέον επιβάλει ριζικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως τρόπο τιμωρίας! Αυτές οι σαρωτικές κυρώσεις σίγουρα θα προκαλέσουν σοβαρές δυσκολίες στους Ρώσους αμάχους, πολίτες που δεν ενέκριναν ποτέ τις ενέργειες του Πούτιν στο όνομά τους! Υπάρχει ο φόβος ότι τα αδιάκριτα μέτρα που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να οδηγήσουν σε μπούμερανγκ με καταστροφικά αποτελέσματα κατά της Δύσης.

Ωστόσο, αυτές οι ίδιες Δυτικές Δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ που απαιτούν κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αρνούνται να επιβάλουν παρόμοιες κυρώσεις κατά της Τουρκίας (συμμάχου του ΝΑΤΟ) για τη βάναυση στρατιωτική εισβολή της το 1974 και την κατοχή του 40% της ΕΕ-Κύπρου. Χρησιμοποιώντας βόμβες ναπάλμ (παράνομες) ο τουρκικός στρατός σκότωσε περισσότερους 7.500 Έλληνες πολίτες και εκτόπισε 230.000 Έλληνες ως πρόσφυγες στη χώρα τους. Η σημερινή υποκριτική πρακτική τέτοιων διπλών σταθμών που εφαρμόζει η Δύση δεν έχει θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία.

Για την Ουκρανία αυτή είναι μια θλιβερή, θλιβερή περίοδος στην ιστορία της, αλλά και θλιβερή για το ίδρυμα των τραπεζιτών της ΕΕ που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη όπως είχε υποσχεθεί. Υπό τη διπροσωπία, η διεύρυνση της ΕΕ θεσπίστηκε με βάση «υποσχέσεις» για ευημερία και δημιουργία «μιας ευτυχισμένης οικογένειας». Η τρέχουσα επέκταση του ΝΑΤΟ βασίστηκε σε παρόμοιες υποσχέσεις για «ασφάλεια», ενώ οι υποσχέσεις του ΟΗΕ για «ειρήνη» δεν παρείχαν τίποτα από τα παραπάνω.

Το χάος στην Ουκρανία και η αιματοχυσία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Οι δυτικές δυνάμεις πρέπει να δεχτούν ένα μέρος της ευθύνης για την αποτυχία τους να σταματήσουν την έναρξη της τρέχουσας κρίσης. Για τη μαζική κατανάλωση, η παραπληροφόρηση και οι ψεύτικες διαρροές έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της «καλής πλευράς» και της «κακής πλευράς», όπως έκαναν οι ΗΠΑ και οι δυτικές δυνάμεις στο Ιράκ και τη Λιβύη.

Χωρίς αμφιβολία, οι διαπραγματεύσεις για την ειρήνη είναι πιο επιθυμητές από τις καταστροφές των στρατιωτικών ενεργειών, αλλά τέτοιες ευγενείς ιδέες, δεν αποθαρρύνουν τους αυταρχιστές, τους δικτάτορες ή την εξουσία — πεινασμένα κράτη που ελέγχονται από μια Ελίτ Εξουσίας!

 Εγγραφείτε στο κανάλι Telegram Pravda.Ru , Facebook , Twitter , YouTube , RSS

Читайте больше на https://english.pravda.ru/opinion/150672-putin_ukraine/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...