Νατάσα Πιρτς Μουσάρ, πρ. Σλοβενίας: Πρέπει να προχωρήσουμε σε αποτελεσματικότερη φορολόγηση των πλουσίων

 Την ανάγκη ο ανθρώπινος πολιτισμός να υιοθετήσει μία νέα στάση ζωής και να μάθει να ζει «καλύτερα με λιγότερα» (live better with less) ανέπτυξε η πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σλοβενίας Νατάσα Πιρτς Μουσάρ (Nataša Pirc Musar) στην ομιλία της στην τελετή έναρξης του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται από 10 έως 13 Απριλίου στους Δελφούς.

Η Ν. Musar τόνισε τους στενούς δεσμούς που αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια Ελλάδα και Σλοβενία χάρη και στην προσωπική σχέση και συνεργασία που έχει αναπτύξει η ίδια με την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου.

Η ομιλία της επικεντρώθηκε στους μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα, με την άνιση ανάπτυξη, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, την επικράτηση της λογικής του πολέμου, αλλά και τους κινδύνους που κρύβει η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Νατάσα Πιρτς Μουσάρ, πρ. Σλοβενίας: Πρέπει να προχωρήσουμε σε αποτελεσματικότερη φορολόγηση των πλουσίων
Στιγμιότυπο από την πρώτη ημέρα εργασιών του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Εγώ θέλω να ζω σε έναν κόσμο όπου η ειρήνη είναι ο κανόνας και όχι ο πόλεμος» τόνισε. «Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται βιώσιμη ανάπτυξη, ανάπτυξη της δικαιοσύνης, ο ηθικός προσανατολισμός της ανθρώπινης κοινότητας. Χωρίς αυτά δε θα επιβιώσουμε ως είδος».

«Για να ζούμε καλύτερα με λιγότερα πρέπει να προχωρήσουμε σε αποτελεσματικότερη φορολόγηση των πλουσίων» είπε. «Πέρυσι στο Νταβός ακόμα και οι δισεκατομμυριούχοι ζήτησαν τη μεγαλύτερη φορολόγηση των πλουσίων. Χωρίς βιώσιμη και ισότιμη ανάπτυξη ο πολιτισμός μας δε θα επιβιώσει. Θέλω να συμφωνήσουμε σε κάτι: ότι πρέπει να επενδύσουμε σε έναν βιώσιμο τρόπο ζωής που θα επιτρέπει σε μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού να ζει καλύτερα και σε ένα μέρος του πληθυσμού να ζει με λιγότερα.

Αυτή είναι η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει η ανθρωπότητα για την μεγαλύτερη ασφάλεια και ειρήνη». Κλείνοντας την ομιλία της η Ν. Musar αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που όπως τόνισε στην Αρχαία Ελλάδα δεν διαταράσσονταν από τους πολέμους και ζήτησε αυτή η παράδοση να συνεχιστεί και σήμερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...