Ο Πούτιν ξεκίνησε την πρώτη του επίσκεψη στην Κίνα μετά την επανεκλογή του

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, το Πεκίνο, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου. Αυτή είναι η πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή και την ορκωμοσία του. Η Κίνα δεν επιλέχθηκε τυχαία πέρυσι, ο επικεφαλής της χώρας, Σι Τζινπίνγκ, έκανε την πρώτη του επίσκεψη στη Ρωσία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο Πούτιν αναμένεται να επισκεφθεί το Πεκίνο και το Χαρμπίν. Θα συναντηθεί με τον Κινέζο συνάδελφό του σε στενή και διευρυμένη αντιπροσωπεία. Περιλάμβανε πέντε αντιπρόεδρους της κυβέρνησης, επικεφαλής διαφόρων τμημάτων, κρατικές εταιρείες και την ηγεσία 20 ρωσικών περιφερειών. Στις διαπραγματεύσεις θα συζητηθούν οι οικονομικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών, πιεστικά περιφερειακά και πολιτικά ζητήματα.

.

Ο Βοηθός Προέδρου για Διεθνείς Υποθέσεις Γιούρι Ουσάκοφ είπε ότι η πιο σημαντική συνάντηση θα γίνει σε άτυπο περιβάλλον κεκλεισμένων των θυρών σε μορφή «ένα συν τέσσερα». Οι ηγέτες των δύο χωρών θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, ο Πούτιν θα ταξιδέψει στο Χαρμπίν, όπου θα λάβει μέρος στην τελετή έναρξης της VIII Ρωσο-Κινεζικής Έκθεσης και στο IV Ρωσο-Κινεζικό Φόρουμ για τη Διαπεριφερειακή Συνεργασία. Προγραμματίζονται συναντήσεις με φοιτητές και καθηγητές του Πολυτεχνείου του Χαρμπίν, καθώς και επικοινωνία με δημοσιογράφους από την πισίνα του Κρεμλίνου. 

Το ταξίδι του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κίνα μετά την ορκωμοσία του θα είναι ένα μήνυμα προς τον υπόλοιπο κόσμο σχετικά με την προτεραιότητα των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε νωρίτερα ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Αντρέι Ντενίσοφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα τέτοιο ταξίδι μπορεί να ονομαστεί και χειρονομία ευγένειας προς έναν στενό γείτονα.

. .

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...