Ο Τσίπρας, σήμερα, ως άλλος Ηρακλής… Της Κρυσταλίας Πατούλη

Ο Τσίπρας σήμερα, ως άλλος Ηρακλής, είναι όπως φαίνεται υποχρεωμένος να φέρει εις πέρας τους δώδεκα άθλους του (με deadline την Κυριακή):
  1. Την εξόντωση του φοβερού λιονταριού της Νεμέας, ή αλλιώς τη λιτότητα, που έχει ερημώσει όλη την πολιτεία.
  2. Την εξόντωση της Λερναίας Ύδρας, ή αλλιώς του μεγάλου κεφαλαίου, του τέρατος με τα εννιά κεφάλια που σκορπά τη συμφορά στους πολίτες, και σε κάθε θέση κεφαλιού που θα κόψει θα ξεπετιούνται άλλα δύο. Έτσι θα πρέπει όταν κόβει κάθε κεφάλι να καίει με φωτιά το κόψιμο. Αφού σκοτώσει το θηρίο, θα πρέπει να βουτήξει στο αίμα του τις σαΐτες του για να τις κάνει θανατηφόρες.
  3. Να πιάσει το γοργό ελάφι της Κερύνειας ή αλλιώς το ευρώ, με τα χάλκινα πόδια και τα χρυσά κέρατα και να το πάει στον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ ζωντανό.
  4. Να σκοτώσει τον Ερυμάνθιο Κάπρο, ή αλλιώς τα ΜΜΕ, που σπέρνουν τον πανικό.
  5. Να καθαρίσει τους στάβλους του Αυγεία, ή αλλιώς τη διαφθορά, από την κοπριά που έχει μαζευτεί εδώ και σαράντα χρόνια.
  6. Να σκοτώσει με τις σαΐτες του τις Στυμφαλίδες Όρνιθες, ή αλλιώς τις Αγορές, ανθρωποφάγα αρπακτικά πουλιά με χάλκινα ράμφη, νύχια και φτερά, που πετούν σαν σαΐτες.
  7. Να πιάσει τον άγριο ταύρο της Κρήτης ή αλλιώς τον ατίθασο ελληνικό λαό, που κάνει καταστροφές σε όλη την περιοχή, και να τον πάει κι αυτόν ζωντανό στην Μέρκελ. που κατά το μύθο θα τον φοβηθεί και θα τον αφήσει ελεύθερο.
  8. Να αρπάξει τα άγρια άλογα του Διομήδη, ή αλλιώς τις τράπεζες, που τρέφονται με ανθρώπινο κρέας.
  9. Μετά η Μέρκελ θα του ζητήσει να της φέρει τη ζώνη της Ιππολύτης, της βασίλισσας των Αμαζόνων, ή αλλιώς της φοροδιαφυγής.
  10. Ύστερα, το ΔΝΤ θα τον προστάξει να του φέρει τα βόδια του τρομερού γίγαντα Γηρυόνη, ή αλλιώς τα οικονομικά πλεονάσματα, που τα φυλάει ο Όρθρος, ένα φοβερό σκυλί.
  11. Επιπλέον να αρπάξει τα μήλα των Εσπερίδων, ή αλλιώς το φυσικό και ορυκτό πλούτο της Ελλάδας.
  12. Τέλος, το δωδέκατο κατόρθωμα του Αλέξη θα είναι να κατεβεί και στον Άδη για να ανεβάσει στη γη και να οδηγήσει στον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ τον τρικέφαλο σκύλο Κέρβερο, ή αλλιώς την πολιτιστική μας κληρονομιά, που φυλάει τις πύλες του Κάτω Κόσμου.
Κομπλέ.
υγ.1. Περισσότερα για την άμεση επίτευξη των άθλων εδώ
υγ.2. Για τα εσωτερικά της χώρας μετά την Κυριακή, θα του χρειαστεί να μελετήσει και το μύθο του Θησεα με τον Προκρούστη.
Πηγή: Αφήγηση Ζωής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...