Η Γαλλία τίμησε την ημέρα της Βαστίλης – Συμμετείχε και η Ελλάδα στην παρέλαση (video)

 Η Γαλλία τίμησε και φέτος την Ημέρα της Βαστίλης, την εθνική της εορτή. Στη εντυπωσιακή παρέλαση έλαβαν μέρος και στρατιωτικές μπάντες με μουσικούς από τη Γαλλία αλλά και από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και από την Ελλάδα.

Ανταπόκριση – Παρίσι: Θωμαΐς Παπαϊωάννου

Η νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή υπήρξε σχετικά ήρεμη, λαμβανομένου υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια είθισται στη Γαλλία να σημειώνονται ταραχές την παραμονή της εθνικής επετείου.


Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι με βάση ένα πρώτο απολογισμό φέτος πυρπολήθηκαν περίπου 220 αυτοκίνητα ενώ πέρσι είχαν πυρποληθεί 326 αυτοκίνητα. Η φετινή παρέλαση έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς σε επαγρύπνηση.

Επίτιμος προσκεκλημένος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν είναι φέτος ο πρωθυπουργός της Ινδιας Ναρέντρα Μόντι. Μία επιλογή που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Γαλλία, λόγω της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ινδία αλλά και λόγω των κατηγοριών κατά του Ινδού πρωθυπουργού για εμπλοκή σε οικονομικά σκάνδαλα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...