Παραδοχή Β.Ζαλούζνι: Κτυπήθηκαν κρίσιμες στρατιωτικές και βιομηχανικές υποδομές – Εκρήξεις σε 108 περιοχές

 Ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα σε κρίσιμες στρατιωτικές και βιομηχανικές υποδομές της Ουκρανίας προκάλεσε η σημερινή πυραυλική επίθεση της Ρωσίας, η οποία διήρκεσε πάνω από 2 ώρες.

Τα πυραυλικά «χτυπήματα» επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Bαλερί Ζαλούζνι , ο οποίος σε ανάρτηση του στο Telegram έκανε λόγο για ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Κρίσιμες υποδομές, αστικές, βιομηχανικές και στρατιωτικές δέχθηκαν επίθεση» ανέφερε ο Ζαλούζνι χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους στόχους που επλήγησαν.

Επιθέσεις και σε 108 περιοχές με drones, πυραύλους

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ισχυρό, μαζικό χτύπημα σε στρατιωτικούς και βιομηχανικούς στόχους στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένου του υπερηχητικού συστήματος Kinzhal.

Η έκθεση αναφέρει ότι τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν τόσο από θαλάσσιες όσο και από αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας.

«Σήμερα το πρωί (8/1), πραγματοποιήθηκε μαζικό χτύπημα με όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας δια αέρος και θαλάσσης, συμπεριλαμβανομένου του υπερηχητικού συστήματος πυραύλων Kinzhal, στις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Επιπλέον, ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις, πυροβολικό και επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν κατά των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε 108 περιοχές.

Στην Ουκρανία, προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής ανακοινώθηκε το πρωί και διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες.

Εκρήξεις καταγράφηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, όπως το Κριβόι Ρογκ, το Χάρκοβο, το Ντνεπροπετρόφσκ και το Χμελνίτσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...