Η ρωσική Αεροπορία διέρρηξε την ΝΑΤΟϊκή αεράμυνα της Ουκρανίας εκτοξεύοντας πύραυλο κρουζ με ενσωματωμένα αντίμετρα!

 Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο η οποία χρησιμοποίησε σε εμπόλεμη ζώνη πύραυλο κρουζ με ενσωματωμένα αντίμετρα για την διάρρηξη της ΝΑΤΟϊκής αεράμυνας του Κιέβου.

Το βίντεο είναι άκρως εντυπωσιακό ενώ δημιουργεί εύλογα ερωτήματα:

Για πρώτη φορά στην πυραυλική ιστορία ένα βλήμα χρησιμοποίησε κατά την πτήση του σύστημα αυτοπροστασίας με άφεση μείγματος φωτοβολίδων και αερόφυλλων για την παραπλάνηση αντιαεροπορικών βλημάτων.

Η Μόσχα δεν έχει απλά ξεπεράσει τις δυτικές κυρώσεις αλλά σε αρκετά σημεία καινοτομεί και πρωτοπορεί με την Δύση να ακολουθεί ανήμπορη να αντιδράσει.

Το βίντεο έχει προκαλέσει σοκ στο ΝΑΤΟ για ακόμη ένα λόγο:

Αν η Ρωσία ενσωμάτωσε σύστημα αντιμέτρων σε απλούς πυραύλους κρουζ, τότε τι σύστημα θωράκισης περιλαμβάνουν τα συστήματα 6ης γενιάς όπως οι ICBM SATAN 2 και τα υπερηχητικά οχήματα ολίσθησης Avangard;

Με σύστημα αυτοπροστασίας ο ρωσικός πύραυλος Kh-101

Το βίντεο γυρίστηκε από  στις 29 Δεκεμβρίου 2023, κατά τη διάρκεια μιας μαζικής ρωσικής επίθεσης εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών στόχων.

Ο ρωσικός Kh-101, ο οποίος τέθηκε σε υπηρεσία το 2013 και εκσυγχρονίστηκε πριν από αρκετά χρόνια, έγινε ο πρώτος πύραυλος κρουζ στον κόσμο εξοπλισμένος με μέσα διάρρηξης της αντίπαλης αεράμυνας.

Η ουκρανική αναφορά έλεγε ότι ο πύραυλος θα μπορούσε να φέρει είτε φωτοβολίδες (“θερμικές παγίδες”) είτε αερόφυλλα (επιμεταλλωμένο χαρτί αναφέρονται και ως διπολικοί ανακλαστήρες) και τα δύο με στόχο την παραπλάνηση των αντιαεροπορικών πυραύλων είτε υπέρυθρης καθοδήγησης είτε με ραντάρ.

Η Defense Express δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες μιας από τις μονάδες διανομής, συμπεριλαμβανομένης μιας εικόνας ακτίνων Χ, η οποία υποστήριξε ότι απέδειξε ότι τα φυσίγγια μέσα ήταν όντως θερμοβολίδες.

Στα συντρίμμια εντοπίστηκε μονάδα με ” θερμικά δολώματα” L-504 862-4-22, καθώς και σύστημα διόρθωσης διαδρομής πτήσης Otblesk-U.

Η έναρξη των αντίμετρων γίνεται ως εξής:

Όταν ο πύραυλος εντοπίζεται από εχθρικό ραντάρ, ενεργοποιείται ο αισθητήρας ακτινοβολίας ραντάρ επί του αεροσκάφους. Ακολούθως ενεργοποιείται το σύστημα L-504 862-4-22.

Αυτό κάνει πολύ δύσκολη την κατάρριψη του από διάφορα ΝΑΤΟϊκά συστήματα αεράμυνας όπως IRIS-T, MANPADS κτλ

Δείτε βίντεο και εικόνες

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...