Ρωσία: Σταματά τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία

 Σταματά τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας προς τη Φινλανδία η ρωσική εταιρεία κοινής ωφελείας Inter RAO, από το Σάββατο στις 01:00 τοπική ώρα.

Η ρωσική εταιρεία σταματά να εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα προς τη γειτονική χώρα καθώς τις τελευταίες ημέρες δεν έχει λάβει χρήματα για τις ποσότητες που εξήγαγε.

Τι λέει ο Διαχειριστής του δικτύου

Οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τη Ρωσία θα ανασταλούν «προς το παρόν» λόγω δυσκολιών στη λήψη πληρωμών, ανακοίνωσε ο διαχειριστής του δικτύου, η εταιρεία Fingrid, επικαλούμενη τη ρωσική Inter RAO.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος για την επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία», ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η ηλεκτρική ενέργεια από τη Ρωσία αντιπροσώπευε περίπου το 10% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας της Φινλανδίας.

«Οι ποσότητες ρεύματος που εισάγονταν από τη Ρωσία μπορούν να αντικατασταθούν με ποσότητες από τη Σουηδία και εν μέρει από την εγχώρια παραγωγή», πρόσθεσε.

Ο ρόλος του Nord Pool

Η Fingrid ανέφερε ακόμα στην ανακοίνωσή της ότι το Nord Pool, το πανευρωπαϊκό χρηματιστήριο ηλεκτρικής ενέργειας, δεν είχε πραγματοποιήσει πληρωμές στην Inter RAO από τις 6 Μαΐου.

«Η Nord Pool είναι αρμόδια για τις πληρωμές. Η Fingrid δεν συμμετέχει στο εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας, παρέχει απλώς την υποδομή για τη μεταφορά από τη Ρωσία στη Φινλανδία», δήλωσε στο Reuters η Ρέιμα Παίβινεν, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...