To ρουμανικό Mig-21 καταρρίφθηκε από S-300 των Ουκρανών! - To ίδιο και το ελικόπτερο!

Η Ρουμανία επισήμως παραδέχτηκε ότι το ρουμανικό μχητικό MiG-21 που πριν επτά ημέρες χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε κοντά στα ουκρανικά σύνορα, όπως και το ελικόπτερο που έσπευσε για τον εντοπισμό του, χτυπήθηκαν από την ουκρανική αεράμυνα που τα εξέλαβε ως ρωσικούς πυραύλους!

Η Ρουμανία ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας στοιχεία για τη χρήση του αντιαεροπορικού της πυραυλικού συστήματος S-300PS στις 2 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Όλα δείχνουν ότι οι Ουκρανοί βρίσκονται πίσω από τις καταρρίψεις των ρουμανικών σκαφών και έχει ζητηθεί ανεπισήμως από το ΝΑΤΟ το Βουκουρέστι να κάνει... την πάπια.

Όπως αναφέρουν μάλιστα οι ίδιοι οι Ρουμάνοι στα συντρίμμια του μαχητικού MiG-21 της ρουμανικής Αεροπορίας, εντόπισαν συγκεκριμένα υπολείμματα από την πυραυλική κεφαλή αυτού του συστήματος αεράμυνας.

Το ρουμανικό MiG συνετρίβη πριν επτά ημέρες κοντά στο χωριό Kodzhalak, 95 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία. Ελικόπτερο διάσωσης πέταξε για τον εντοπισμό του, αλλά συνετρίβη και αυτό. Και τα δύο αεροσκάφη δεν διέσχισαν τα ουκρανικά σύνορα και δεν τα πλησίασαν καν σε «ευαίσθητη» απόσταση.

Οι Ουκρανοί αρνούνται ότι είναι αυτοί που βρίσκονται πίσω από την κατάρριψη, ισχυρίζονται ότι έπεσαν μόνα τους τα ρουμανικά αεροσκάφη. 

Η ιστορία είναι πολύ περίεργη για να θεωρηθεί ότι έγινε κατά λάθος.

Δεν το αιτιολογεί αυτό η απόσταση η οποία δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνείας, αλλά ούτε και η κατεύθυνση από την οποία προέρχονταν.

Από την συγκεκριμένη κατεύθυνση δεν μπορούσε κάποιος να περιμένει ρωσική παρουσία και συνεπώς ρωσική επίθεση.

Οι Ρώσοι πιθανολογούν και με αρκετά στέρεα βάση λογικής ότι οι Ουκρανοί ήθελαν να εμπλέξουν με κάποιο τρόπο, το ΝΑΤΟ στην ουκρανική κρίση, αν κατάφερναν να εμφανίσουν σκάφη ΝΑΤΟϊκής χώρας να καταρρίπτονται από δήθεν ρωσικά οπλικά συστήματα.

Αν δεν ισχύει αυτό τότε οφείλεται στην κακή εκπαίδευση των Ουκρανών χειριστών αντιαεροπορικών συστημάτων καθώς και η παντελής έλλειψη εμπειρίας μάχης καθώς τα εξέλαβαν για ρωσικούς πυραύλους παρά το γεγονός ότι όπως προείπαμε, φαινόταν εξαρχής ότι δεν ήταν ρωσικοί πύραυλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...