Η λάμψη των φώτων στο Βερολίνο Και εγένετο φως!

Για ενδέκατη φορά η τέχνη του φωτισμού μετατρέπει δημόσια κτήρια και πλατείες σε τόπους μαγικούς. Τις καλλιτεχνικές δημιουργίες μπορεί να δει κανείς μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.



Χόρεψε μαζί μου!

Περφόρμανς, όπως αυτή με τον φωτεινό χορευτή, συναυλίες, αλλά και ξεναγήσεις σε περιοχές που έχουν φωτιστεί ειδικά, μετατρέπουν το φεστιβάλ φωτός σε ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό γεγονός.






Highlight ο Καθεδρικός Ναός του Βερολίνου

Ο καλλιτέχνης Τιερί Νουάρ που έγινε γνωστός από την ζωγραφική του στο Τείχος του Βερολίνου, φέρνει στο προσκήνιο με τις εικόνες του την Πύλη του Βραδεμβούργου και τον Καθεδρικό Ναό του Βερολίνου.



Διαγωνισμός στην Πύλη του Βραδεμβούργου

Για πρώτη φορά θα απομεμηθούν φέτος βραβεία. Έξι φιναλίστ από έξι χώρες διαγωνίζονται κάθε βράδυ με ένα 25λεπτο σόου με προβολές στην Πύλη του Βραδεμβούργου. Το κοινό μπορεί να ψηφίζει με SMS.



Πολύχρωμο πανεπιστήμιο

Η συνήθως ψυχρή Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Χούμπολντ μετατρέπεται σε μια πολύχρωμη σύνθεση. Για δέκα ολόκληρες μέρες οι καλλιτέχνες μετατρέπουν την πόλη σε μια φαντασμαγορική εμπειρία.


Η Καγκελάριος ως καλλιτεχνικό έργο

Το θέμα "50 χρόνια γερμανοϊσραηλινές σχέσεις" απασχολεί φέτος πολλούς καλλιτέχνες, όπως για παράδειγμα εδώ στην πρόσψη του κτηρίου Palais am Festungsgraben.


Μαγνήτης επισκεπτών

Με δυο εκατομμύρια επισκέπτες και 650.000 επιπλέον διανυκτερεύσεις, το φεστιβάλ του φωτός στο Βερολίνο έχει μετατραπεί σε ένα σημαντικό τουριστικό πόλο. Θεωρείται εξίσου σημαντικό με το φεστιβάλ φωτός στη Λυόν, το Σίδνεϊ, τη Μόσχα και το Άϊντχόφεν.
Κείμενο: Caroline Bergmann 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...