Κίνα: πρωτοφανείς βροχοπτώσεις προκαλούν πλημμύρες

Το σφοδρότερο κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων τριάντα ετών γνωρίζει η βορειοδυτική Κίνα. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος.

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια παρατηρείται αύξηση των βροχοπτώσεων κατά 40%.


Και η νοτιοδυτική Κίνα ωστόσο πλήττεται από καταιγίδες. Ο ποταμός Αμούρ στα σύνορα Ρωσίας – Κίνας υπερχείλισε με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς και τελωνειακούς ελέγχους.

«Προσαρμόσαμε εγκαίρως τα ωράριά μας. Με την πρόσθετη υποστήριξη της αστυνομίας, έχουμε ανθρώπους σε υπηρεσία όλη μέρα ώστε να γνωρίζουμε συνεχώς τις αλλαγές στα επίπεδα των υδάτων», δήλωσε ο Γιου Τσάνγκγουανγκ, από την υπηρεσία συνοριακών ελέγχων του νσιού Χεϊσιάζι.

Το νησί που μοιράζονται Ρωσία και Κίνα στον ποταμό Αμούρ είναι απροσπέλαστο. 1500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους. Αν η στάθμη των υδάτων δεν υποχωρήσει θα μπορούσε ακόμη και να βυθιστεί ίσως και το επόμενο 24ωρο.

Μόνο λίγα κτίρια βρίσκονται πάνω από τη στάθμη των υδάτων. Από την άλλη πλευρά των συνόρων, στην Ρωσία, οι αρχές έχουν κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ακολουθήστε το euronews στα Ελληνικά στο Facebook και στο Twitter



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...