Ουκρανικές αποβατικές επιχειρήσεις στην Χερσώνα – Οι δυνάμεις του Κιέβου δημιούργησαν προσωρινό προγεφύρωμα στη γέφυρα Αντονόφσκι (βίντεο)

 Οι Ουκρανοί διεξάγουν αμφίβιες και αποβατικές επιχειρήσεις από τις βραδινές ώρες μέχρι και τώρα στον Δνείπερο καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα στέρεο προγεφύρωμα στην αριστερή όχθη του ποταμού στην γέφυρα Αντονόφσκι.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται σφοδρές μάχες στις οποίες οι μεν ρώσοι προσπαθούν να καταστρέψουν την ουκρανικές ομάδες που κατάφεραν να αποβιβαστούν, οι δε Ουκρανοί θέλουν να καταφέρουν να παραμείνουν στην περιοχή και να μπορέσουν να επεκτείνουν το προγεφύρωμα που δημιούργησαν ώστε εν συνεχεία να ακολουθήσουν κι άλλες μεγαλύτερες ουκρανικές δυνάμεις.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει κάποια σημαντική διείσδυση αλλά παραμένουν στην αριστερή όχθη δίπλα στην γέφυρα Αντονόφσκι πάνω από 50 Ουκρανοί στρατιώτες, ενώ καταφθάνουν συνεχώς καινούργιες ενισχύσεις.

Η κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρη. Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι κρατάνε τις γραμμές τους αλλά δεν έχουν καταφέρει να εξαλείψουν το ουρκανικό προγεφύρωμα και όσο δεν το καταφέρνουν αυτό το Κίεβο θα συνεχίσει να μεταφέρει καινούριες δυνάμεις μέχρι να καταφέρει να επιβάλει μόνιμη παρουσία στην αριστερή όχθη.

Αν γίνει αυτό οι δυνάμεις της Μόσχας θα έχουν σοβαρό πρόβλημα καθώς οι Ουκρανοί θα μπορέσουν να μεταφέρουν ακόμα μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτών και στρατιωτικό εξοπλισμό και να χτίσουν μία δύναμη που θα είναι σε θέση να απειλήσει την Κριμαία από την κατεύθυνση της Χερσώνας.

Οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της ανατίναξης του φράγματος της Κακχόβκα καθώς οι πλημμύρες κατέστρεψαν τις πολύ καλές γραμμές άμυνας που είχαν στήσει κατά μήκος του ποταμού και της προετοίμαζαν κατά τη διάρκεια εννέα μηνών.

Πέραν αυτού, ο στασιασμός της Βάγκνερ και όλα όσα επακολούθησαν με την εξορία του Γ.Πριγκόζιν στην Λευκορωσία, σίγουρα είχαν κάποιο αντίκτυπο στο ηθικό των ρωσικών δυνάμεων.

Οι Ουκρανοί επιχειρούν εδώ και τέσσερις ημέρες να αποκόψουν τον εφοδιασμό των ρωσικών στρατευμάτων και το pronews.gr είχε έγκαιρα εκτιμήσει πως σχεδίαζαν μία επίθεση αντιπερισπασμού στο μέτωπο της Χερσώνας και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησαν πυραυλικές επιθέσεις σε γέφυρες της Κριμαίας.

Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν προβλήματα στον εφοδιασμό των ρωσικών στρατευμάτων σε εξοπλισμό, προσωπικό και πυρομαχικά από την Κριμαία προς την Χερσώνα και την Ζαπορίζια.

Μετά την παράδοση των βρετανικών πυραύλων μακρού πλήγματος Storm Shadow μπορούν να διεξάγουν τέτοιες επιχειρήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...