ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ Υποχώρηση της Microsoft όσον αφορά αμφιλεγόμενη πρακτική για την αναβάθμιση σε Windows 10

Πολλοί ήταν οι χρήστες που είχαν διαμαρτυρηθεί στο Διαδίκτυο σχετικά με «αναγκαστικές» αναβαθμίσεις των συστημάτων τους σε Windows 10, οι οποίες φαίνονταν να γίνονται χωρίς την άδειά τους.
Η εταιρεία είχε αλλάξει τη «διαρρύθμιση» στο σχετικό pop-up box, όπου προτεινόταν στους χρήστες να προβούν σε αναβάθμιση, με αποτέλεσμα το κλικ που έκαναν οι χρήστες για να βγουν από αυτό να συμφωνεί στο upgrade αντί να το απορρίπτει.
Ωστόσο, η εταιρεία ξεκαθάριζε στη σχετική σελίδα Support ότι εάν στο εν λόγω notification ο χρήστης πατούσε «OK» ή το κόκκινο «x» πάνω δεξιά, αυτό γινόταν αντιληπτό σαν να συμφωνούσε με την ώρα που είχε οριστεί για το update και η διαδικασία προχωρούσε κανονικά.
Χρήστες του Ίντερνετ και του ειδικού Τύπου έκαναν λόγο για ένα «πονηρό τέχνασμα», και πολλοί κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν την οργή τους για αυτό που θεωρούσαν «αναγκαστικό» update και απομάκρυνση από τα λειτουργικά που γνώριζαν και ήθελαν να διατηρήσουν.
Αντιμέτωπη με αυτές τις αντιδράσεις, η Microsoft ανακοίνωσε πως θα προσθέσει άλλο notification, για να δίνεται στους καταναλωτές άλλη μια ευκαιρία για ματαίωση του upgrade.
Ειδικότερα, όπως δήλωσαν από την εταιρεία στο BBC, «προσθέσαμε άλλο ένα notification που επιβεβαιώνει την ώρα του προγραμματισμένου upgrade και παρέχει στον πελάτη μια επιπλέον ευκαιρία για να το ματαιώσει ή να το προγραμματίσει για αργότερα. Αν ο πελάτης επιθυμεί να συνεχίσει με το upgrade την ώρα που έχει οριστεί, μπορούν να κάνουν κλικ στο “ΟΚ”, ή να κλείσουν τα notifications χωρίς να χρειάζονται περαιτέρω ενέργειες».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...