Πόσα θα δίνατε για την LM002 ενός Σουλτάνου;

 Η μοναδική Lamborghini LM002 του Σουλτάνου του Μπρουνέι, το πρώτο πραγματικό SUV της Lamborghini, είναι πλέον διαθέσιμη για πώληση και δημοπρατείται από την SBX Cars.

Η μοναδική Lamborghini LM002 του Σουλτάνου του Μπρουνέι, το πρώτο πραγματικό SUV της Lamborghini, είναι πλέον διαθέσιμη για πώληση και δημοπρατείται από την SBX Cars

Η ιστορική αυτή LM002 του 1986 είχε μετατραπεί σε κλειστό SUV, γεγονός που την καθιστά ξεχωριστή, καθώς αποτελεί τη μοναδική γνωστή τέτοια μετατροπή που έχει εγκριθεί επίσημα από τη Lamborghini.

Η μετατροπή του LM002 σε SUV προσέθεσε επιπλέον βάρος, αλλά έκανε την καμπίνα πιο άνετη και πρακτική. Η δεύτερη σειρά καθισμάτων απέκτησε μια πολυτελή κονσόλα με τηλεόραση, VCR και DVD player, ενώ ο χώρος φόρτωσης διαθέτει έναν πάγκο σε σχήμα U και ηχεία. Παρά τις μικρές φθορές στα δερμάτινα καθίσματα και κάποιες γρατσουνιές στο εξωτερικό, το αυτοκίνητο έχει διατηρηθεί καλά και παραμένει πλήρως λειτουργικό.

Η LM002, γνωστή και ως “Rambo Lambo”, κατασκευάστηκε από το 1986 έως το 1993 με ένα στρατιωτικής προέλευσης πλαίσιο και έναν κινητήρα V12 των 5,2 λίτρων από την Countach. Με 450 ίππους, ήταν ένα από τα πιο ισχυρά αυτοκίνητα της εποχής, με τελική ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 200 χλμ./ώρα και βάρους άνω των 3 τόνων.

Η LM002 αντιπροσώπευε την υπερβολή της δεκαετίας του ’80, με πολυτελείς δερμάτινες και ξύλινες επενδύσεις και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η συλλογή του Σουλτάνου του Μπρουνέι, που λέγεται ότι περιλάμβανε έως και 7.000 αυτοκίνητα, ήταν γεμάτη από ονειρεμένα και εξωτικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’80 και του ’90, όπως 11 Ferrari F40 και 10 McLaren F1. Ωστόσο, μετά την οικονομική κρίση στα τέλη της δεκαετίας του ’90, η συντήρηση της τεράστιας αυτής συλλογής έγινε δύσκολη και πολλά αυτοκίνητα ξεχάστηκαν.

Το συγκεκριμένο LM002 παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς ο Σουλτάνος το οδήγησε μόνο για χίλια μίλια (τώρα το κοντέρ γράφει 10.383 χλμ.) προτού το πουλήσει στον πρώην CEO της BMW και Volkswagen, Bernd Pischetsrieder. Από το 2009, ανήκει σε μια Σουηδή, η οποία το χρησιμοποιούσε για να πηγαίνει τα παιδιά της στο σχολείο.

Η δημοπρασία αυτής της σπάνιας Lamborghini LM002 προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε συλλέκτες και λάτρεις των αυτοκινήτων να αποκτήσουν ένα κομμάτι της ιστορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τη σπάνια αυτή μετατροπή που φέρει την έγκριση της ίδιας της Lamborghini.

Η δημοπράτηση από την SBX Cars ολοκληρώνεται στις 7 Αυγούστου με την τιμή να τρέχει πάνω από τις 80.000 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...