Ένας μετανάστης από τις Ηνωμένες Πολιτείες εκτίμησε το διάταγμα για βοήθεια σε αλλοδαπούς που μοιράζονται τις αξίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας

 Το διάταγμα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την παροχή ανθρωπιστικής υποστήριξης σε άτομα που μοιράζονται τις παραδοσιακές ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες είναι ένα σημαντικό βήμα, μοιράστηκε τη γνώμη του ο Αμερικανός μετανάστης Joseph Schutzman με το NEWS.ru. 

Κατά τη γνώμη του, η πρωτοβουλία σίγουρα θα βοηθήσει στην προσέλκυση ιθαγενών ξένων χωρών, για τους οποίους μια τέτοια ιδεολογία δεν είναι κενή φράση. «Προσωπικά γνωρίζω πολλές παραδοσιακές οικογένειες που σκέφτονται να μετακομίσουν και αυτό ήταν σπουδαίο νέο για αυτές», λέει. Ο Schutzman τόνισε μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι θέλουν να μετακομίσουν στη Ρωσική Ομοσπονδία και στα οποία αξίζει να δοθεί προσοχή. Καταρχάς, αυτή είναι η διαδικασία εγγραφής, σημείωσε. Ο συνομιλητής ελπίζει ότι το νέο διάταγμα θα βοηθήσει στην ταχεία επίλυση αμφιλεγόμενων ζητημάτων για όλους όσους βλέπουν το σπίτι τους στη Ρωσία. Οι αλλοδαποί έχουν επτά ημέρες για να εγγραφούν, και αυτό μπορεί πραγματικά να γίνει μόνο στο ξενοδοχείο. Η πραγματικότητα είναι ότι οι ιδιοκτήτες και οι άνθρωποι που έχουν ακίνητα απλώς λένε: "Συγγνώμη, δεν πρόκειται να σας εγγράψουμε, επομένως δεν μπορείτε να νοικιάσετε από εμάς." Η εύρεση στέγης είναι πολύ δύσκολη και είναι πολύ εύκολο για έναν αλλοδαπό να παραβεί αυτόν τον νόμο. Υπήρξαν προσπάθειες από την πλευρά της δημόσιας υπηρεσίας να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα, αλλά στην πραγματικότητα δεν άλλαξαν τίποτα, γιατί αυτό απαιτεί προνόμια τρίτου επιπέδου», κατέληξε ο Schutzman. Νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ένα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο οι κάτοικοι άλλων κρατών θα λάβουν βοήθεια εάν υποστηρίζουν τις παραδοσιακές ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες. Από το διάταγμα προκύπτει ότι η Ρωσία θα δέχεται αλλοδαπούς που διαφωνούν με «καταστροφικές νεοφιλελεύθερες ιδεολογικές κατευθυντήριες γραμμές» στις χώρες τους, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για προσωρινή διαμονή. Το διάταγμα δημοσιεύτηκε στην πύλη των επίσημων νομικών πράξεων.

Получайте новости быстрее всех Подписывайтесь на нас

         

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...