Το αρχαιοελληνικό μνημείο στη Σικελία που άνοιξε για το κοινό χάρη στους Dolce & Gabbana

Ο δημοφιλής ιταλικός οίκος και το εντυπωσιακό σόου του που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Ναό της Ομόνοιας (Ακράγαντας) στη Σικελία, υπήρξε η αφορμή για να μπορούν πλέον, και μέχρι το φθινόπωρο του 2019, οι επισκέπτες του να εισέρχονται σε αυτόν.
Πρόκειται για έναν αρχαιοελληνικό ναό του 430 π.Χ., στην
Κοιλάδα των Ναών του Ακράγαντα, στη νότια Σικελία, ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος και καλύτερα διατηρημένος δωρικός ναός στο ιταλικό νησί, καθώς και ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους ελληνικούς ναούς. Η Κοιλάδα των Ναών συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα τη Σικελίας.
Αν και το μνημείο είναι επισκέψιμο, η είσοδος στον εσωτερικό χώρο του ναού δεν επιτρεπόταν μέχρι πρότινος. Κάτι που λόγω του οίκου Dolce & Gabbana, πλέον δεν θα ισχύει, τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο του 2019.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για την διεξαγωγή του σόου προστέθηκε στο ναό μια ειδική κατασκευή- πάτωμα πάνω στο οποίο περπάτησαν τα μοντέλα προκειμένου να αναδείξουν τη νέα συλλογή του οίκου.
Η συγκεκριμένη κατασκευή, λοιπόν, θα παραμείνει στο ναό για λίγους μήνες ακόμη, έτσι ώστε οι επισκέπτες του αρχαιοελληνικού μνημείου να μπορούν να θαυμάσουν και τον υπέροχο εσωτερικό του χώρο, χωρίς, ωστόσο, να προκαλούν ζημιές ή φθορές πατώντας πάνω στο ευαίσθητο μνημείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...